Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Грандиозен спектакъл във Варна сътвориха студенти от медицинските университети
Автор: Екип Varna24.bg 13:32 / 23.04.2018Коментари (0)1984
Повече от 200 студенти от различни националности сътвориха грандиозен спектакъл по време на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие. Студентите пяха, танцуваха и представиха артистичните си умения пред публиката, която остана в плен на магията на изкуството повече от 5 часа в препълнената зала в СОК "Камчия“. Организатор на запомнящия се фестивал бе МУ-Варна.

На 21 април над 5-часово шоу срещна талантите на студенти от медицинските специалности на 6 университета в страната и чужбина. Невероятният спектакъл, който поднесоха участниците от медицинските университети във Варна, София, Пловдив, Плевен, медицински факултет към Тракийски университет - Стара Загора и международните гости от Университета в Патра, Гърция, предизвика бурни емоции и показа феерия от красота.

Сред публиката бяха ректорите на МУ-Варна проф. Красимир Иванов, на МУ-Плевен проф. Славчо Томов, на МУ-Пловдив проф. Стефан Костянев, директорът на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна проф. Валентин Игнатов, както и академичните ръководства на всички медицински университети в България. Поздравителни адреси бяха получени от Министъра на здравеопазването на България г-н Кирил Ананиев, главния секретар на Министерство на здравеопазването проф. Красимир Гигов, председателя на Общински съвет - Варна г-н Тодор Балабанов, ректора на ТУ-Варна проф. инж. Росен Василев и др.

Шоуто откриха танцьорите от Фолклорно-танцовия ансамбъл на МУ-Варна с ръководител Диана Димитрова, които изправиха публиката на крака и дадоха началото на представяния на български фолклор от различни краища на страната. Блестящи бяха изпълненията и на студентите, които се бяха спрели на песни на големите имена в музиката - Лайза Минели, Тина Търнър, Бийонсе, Кристина Агилера, Марая Кери, Адел. Международните гости от университета в Патра, Гърция, пък омагьосаха гостите с колаборация от песни, музика и танци от Пелопонес и Средна Гърция.

Индийски и непалски танци представиха чуждестранните студенти от 4 университета, които успяха да потопят публиката в автентичната атмосфера на митичните страни и да разкажат вълшебни истории от старите епоси. Завладяващите с величието и красотата си творения на човешкия гений – оперната музика и балетът – също имаха заслужено място на фестивалната сцена и докоснаха сетивата на присъстващите с виртуозните изпълнения на студентите.

Ангелските гласове на студентите от госпъл хора на МУ-Пловдив пренесоха гостите в друго измерение, а два скеча, театрална трупа, авторска поезия и хип-хоп танци допълниха пъстроцветната мозайка на програмата на фестивала.

В третата част на фестивалния ден бе отредено място на рок музиката. Три рок банди представиха евъргрийн парчета пред наелектризираната публика и отново я изправиха на крака. Специална изненада бе появата на последната група - бандата на проф. Платиканов и приятели.

Зрелищният финал изпрати с фойерверки всички участници, които от сцената на МУ-Варна си обещаха да се срещнат отново следващата година в Плевен.

 

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: