Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Крадлата Гюлсевен се е подвизавала и във Варна, била е арестувана
Автор: Екип Varna24.bg 11:10 / 24.04.2018Коментари (0)2083
© Varna24.bg
Крадлата от магазини за дрехи в Бургас, арестувана миналия петък, се е подвизавала във Варна още преди две години и дори е била арестувана.

За това сигнализира Надежда Захариева, управител на магазин във Варна, откъдето Гюлсевен Шукри и нейната дъщеря откраднали дрехи по същата схема - дъщерята отвлича вниманието на търговеца, а майката прибира скришом рокли. Във Варна се води дело срещу Гюлсевен, което обаче се бави и досега, като на потърпевшата било съобщено, че крадлата е в чужбина.

Майката и дъщерята влизат в магазина и чакат подходящ момент, когато продавачката е заета с други клиенти в магазина, за да приберат под дрехите си откраднатата стока. Собственичката на магазина разбира за кражбата, когато преглежда записите от камерите в обекта. Тя съдейства и за ареста на двете жени

"Варненската прокуратура заведе дело срещу тях", каза за "Здравей, България" Надежда Захариева, управител на магазин във Варна.

Междувременно Районна прокуратура – Бургас протестира определение на съда, с което е наложена мярка за неотклонение "домашен арест“ спрямо Гюлсевен Ш. (на 53 г.).

Тя е обвинена за това, че на 27.04.2017 г. в гр. Бургас, от магазин за кожени облекла, като извършител  и в съучастие с Филиз М. (нейна дъщеря) отнела чужда движима вещ – едно дамско яке от естествена кожа на стойност 350 лв. от владението на собственичката на търговския обект, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да го присвои.

Гюлсевен Ш. е обвинена и за това, че на 16.04.2018 г. в гр. Бургас, в търговски обект, като извършител и в съучастие с Филиз М., в немаловажен случай, отнела чужди движими вещи – две рокли на обща стойност 400 лв. от владението на материално отговорното лице на търговския обект, без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно и в условията на реална съвкупност с първото деяние.

Районна прокуратура – Бургас счита определението на съда, с което е наложена мярка за неотклонение "домашен арест“ спрямо обвиняемата за неправилно. На първо място, събраните до този момент доказателства са достатъчни, за да обосноват извода, че обвиняемата е извършител на деянието, за което е привлечена към наказателна отговорност. Този извод е застъпен и в определението на Районен съд – Бургас. Съдът обаче е мотивирал извода си посочвайки, че не може единствено основание за задържането на обвиняемата да е височката степен на обществена опасност на престъплението, за което е обвинена тя.  Районна прокуратура – Бургас е категорична, че другите две предпоставки, които законът изкисква за задържането на Гюлсевен Ш. също са налице. Обвиняемата може да се укрие или да извърши ново престъпление и този извод се мотивира не само от обществената опасност на престъпното деяние, но и от фактите, че по отношение на Гюлсевен Ш. са регистрирани 10 случая на кражби на територията на цялата страна – в гр. Бургас, гр. Варна, гр.Исперих и гр. Малко Търново. По отношение на същата е внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Варна с повдигнато обвинение  по чл.194, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК (кражба). Наличието на предходно нейно осъждане с влязла в законова сила осъдителна присъда е очевиден факт.

Обвиняемата не е трудово заета. За да й бъде повдигнато обвинение по настоящото досъдебно производство, тя е била намерена след проведени  издирвателни  мероприятия от полицията в гр. Бургас. Адресът, който съдът е приел за постоянен (в с. Свещари, обш. Исперих), всъщност е нейният адрес по регистрация и няма доказателства, че това е актуалният й адрес по местоживеене. Този извод се подкрепя и от проведените проверки от страна на полицейските служители от РУ – Исперих, които категорично показват, че в дните след определянето на мярката за неотклонение "домашен арест“ Гюлсевен Ш. не е била открита на него. Полицейският инспектор посетил адреса е установил на него майката на Гюлсевен Ш., която е съобщила, че не  е виждала дъщеря си за период от 18 месеца.

Доказателствата по делото определят извода, че  обвиняемата не само може да извърши друго престъпление, но и да се укрие, включително и да напусне Република България въпреки, че Районна прокуратура – Бургас е издала забрана за това. В обясненията дадени от Гюлсевен Ш. се съдържа изявление, че тя е пребивавала в Р. Франция.

В получена от Районна прокуратура – Бургас докладна записка от полицията става ясно, че на 21.04.2018г. – денят, последващ протестираното определение на Районен съд – Бургас, в 23.00 ч. Гюлсевен Ш. заедно с дъщеря си Филиз М. (която също е привлечена към наказателна отговорност за гореспоменатите престъпния деяния), са се опитали да пресекат границата на ГКПП "Дунав мост“ – Русе.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: