Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изнасяме мебели за над 335 млн. евро
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 25.04.2018Коментари (0)1551
©
През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро. Трендът на увеличение е устойчив през годините, а в сравнение с 2008 г. е нараснал близо два пъти. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на най-големият форум за мебелната промишленост в България – изложенията “Техномебел" и “Светът на Мебелите".

"Сред държавите в топ 10 за българския износ присъстват държави като Германия, Франция, Италия, Великобритания и дори далечен Китай", подчерта Александър Манолев и допълни, че българският бизнес заслужава поздравления за високото качество, което предлага и благодарение, на което се налага на толкова конкурентни пазари. Той се спря и на някои от основните проблеми на сектора с недостига на квалифицирани кадри и борбата със сивия сектор в отрасъла и акцентира на мерките, които предприема Министерството на икономиката за тяхното решаване.

Произведената продукция в сектора през 2017 г. надхвърля 919 млн. лв., а оборотът на компаниите е около 1 млрд. лв., стана ясно по време на събитието. "Пожеланието ми към Вас е да не спирате да  се обновявате и винаги да търсите нови решения. Така както сте показали, че умеете да го правите през годините. Ние, както чрез Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност“, така и чрез други инициативи на министерството, ще се стремим да Ви подкрепяме“, обърна се Александър Манолев към представителите на бранша.

В рамките на изложенията бяха връчени и отличията в конкурса Българска мебел на годината.

Международните изложения "Техномебел“ и "Светът на мебелите“ се провеждат в Интер Експо Център – София в периода 24 до 28 април 2018 г. Те дават възможност на крайния потребител да види целия производствен цикъл на даден продукт, така и възможност за участие в b2b срещи със специалисти от страната и чужбина, демонстрации и представяне на новите технологии и тенденции в сферата на дървообработването.

Последното издание на двете изложения беше посетено от 11 000 души от България и 30 други държави. В тях участваха 184 фирми, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: