Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Погваме корупцията в спорта на най-високо ниво! Ще има ли резултат?
Автор: Екип Varna24.bg 11:36 / 01.05.2018Коментари (4)2385
©
Министерство на младежта и спорта (ММС) приветства и подкрепя напълно инициативата на Прокуратурата на Република България и на главния прокурор Сотир Цацаров за създаване на междуведомствена група за превенция на манипулациите и корупцията в спорта, под ръководството на Върховна касационна прокуратура. Това се казва в писмен отговор от министъра на младежта и спорта до главния прокурор Сотир Цацаров. Повод за инициативата е постъпилото в Прокуратурата писмо от Секретаря на Дирекция "Човешко достойнство и равенство“, Сектор "Спортни конвенции към Съвета на Европа за необходимост и предоставяне на тематичен доклад в рамките на Конвенцията от Маколин относно манипулиране на спортните състезания за мерките, предприети от правораздавателните органи в България при противодействие на деяния, съдържащи характеристики на измама и корупция в спорта. Целта на създаването на бъдещата междуведомствена работната група е съобразно изискванията на Конвенцията от Маколин да се създаде вътрешно-национално сътрудничество за създаване на възможност за навременен обмен на информация.

В отговора си на писмото ММС потвърждава участието си в работната група, която ще бъде категоричен пример за институционалната воля за противодействие на деяния, съдържащи характеристика на измама и корупция в спорта. "Категорично подкрепяме извода, направен от Прокуратурата, че има необходимост от координиран обмен на информация за допуснати нарушения в сферата на спортните залагания, на осъществени манипулации в спортните състезания по отношение на резултатите от тях и др. Заставаме зад становището, че корупцията изисква предприемането на ефективни мерки с цел предотвратяване, разкриване и разследване на деянията, охарактеризирани като измама и корупция в спорта“, се казва в текста.

В отговора си до Сотир Цацаров спортният министър дава за пример организирания от ММС международен форум във Варна, чиято цел бе именно създаването на Национална платформа за борба с манипулирането на спортните състезания. Лектори на форума бяха представители на международни институции, борещи се с корупцията в спорта, като Интерпол, Европол и ООН, както и организацията Спортрадар - световен лидер в анализирането и лансирането на спортни данни и дигитално съдържание. От българска страна участваха представители на МВР, Министерство на правосъдието, Комисия по хазарта, БОК и БФС. "Вашата инициатива е незабавен отговор на необходимостта от създаване на допълнителна прецизност в българското законодателство в частта, отнасяща се до престъпленията в спорта. Убеден съм, че чрез предстоящата си съвместна дейност в тази посока ще постигнем максимална ефективност, включително чрез обмяна на добри практики и идеи за начините, по които работи системата за борба с корупцията в спорта в други държави“, заявява още Красен Кралев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ти да видиш....Почвайте от БФС И КОМИСИИТЕ ТАМ...ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО:))
0
 
 
Без корупция и сив сектор България ще се срине, бееее... :-)))
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: