Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първи по рода си българо-китайски клъстерен форум ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 03.05.2018Коментари (0)2470
© Varna24.bg
На 18 и 19 май във Фестивален и конгресен център (ФКЦ) ще се проведе първия по рода си Българо-китайски форум "Международни клъстерни политики“ (BCF 2018), организиран от Институт "Конфуций“ при Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“ и "Черноморски клъстер Иновации и развитие“ с подкрепата на "Клъстер за информационно осигуряване на Черноморския туристически бизнес“ и Консултантски клъстер Веритас. Форумът е под егидата на областния управител на област Варна Стоян Пасев.

Организаторите отправят покана към заинтересуваните организации, фирми и лица да се включат в събитието. Участието е безплатно, чрез предварителна регистрация в сайта на форума: http://cnbgforum.eu/pages/bg/registracija.php

Желаещите могат да презентират фирма и/или продукти на презентационен щанд във фоайето на ФКЦ или в пространството около входа на ФКЦ и да участват с рекламно каре в каталога на форума.

BCF 2018 поставя началото на поредица от събития, свързани с развитие на партньорските взаимоотношения между България и Китай в областта на туризма, информационни и комуникационни технологии, качеството на живот и политики в областта на образованието. Основен фокус на събитието е сътрудничеството между български и китайски фирми, организации и институции чрез изграждане на международни клъстерни връзки и колаборации, обяснява Наско Рафаилов, председател на Инициативния комитет.

На форума ще присъстват представители на държавната администрация, на организации и фирми, които работят с китайски партньори, представители на китайския бизнес, научни организации и висши училища, експерти в областта на туризма, дигиталните технологии и интелигентното образование, китаисти. Сред тях са: Сдружение "Български център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай“, "Българо-китайска асоциация за бизнес развитие“, "Клъстер Тракия икономическа зона“, Tianjin Pharm Culture Group, Zhongnan University of Economics and Law.

Целта на BCF 2018 е да срещне два свята, култури и взаимни интереси, които да се трансформират в обмен на идеи и начало на съвместни инициативи. Това е отразено в слогана на събитието – From East to West via Bulgaria, посочва Наско Рафаилов.

Основните теми, които ще се дискутират в панелните сесии на 18 май са:

§   Туризъм: Модели за развитие на туристически клъстери в глобалния свят.

§   Дигитализация: Иновативни решения в бизнеса.

§   Образование: Творчество и колаборация в клъстерни мрежи.

Форумът ще бъде съпътстван от дискусии в тесен кръг за сътрудничество, съвместни проекти и бизнес възможности (Matchmaking and Networking Event) на 19 май 2018 г. от 9:30 до 13:00 часа.

Повече информация за Българо-китайския форум "Международни клъстерни политики“ може да прочетете в сайта на форума: www.cnbgforum.eu








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: