Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Децата от детското полицейско управление закриха темата "Съд и прокуратура" с посещение в Районен съд - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 04.05.2018Коментари (0)1849
©
Последното посещение в Районния съд на Варна по темата "Съд и прокуратура" направиха доброволците от ОУ "Васил Априлов". Те имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на магистратите, да влязат за кратко в ролята на съдии, да седнат на местата на съдебните заседатели. Децата преминаха и през задължителната проверка на багажа, като това бе съпроводено с подробно обяснение защо това е задължително.

Съдия Ивелина Желева – съдия от  Наказателно отделение на Районен съд – Варна и прокурор при Варненската районна прокуратура Жаклин Кехецикян разказаха на децата за своята работа и отговориха на техните въпроси.

С това занятията в съдебна зала за доброволците от детските полицейски управления на Варна завършиха. А в края на месец май е на път да завърши и тяхното обучение по програмата.

Инициативата на МВР "Детско полицейско управление“ е с двегодишна история. В тях се обучават над 4500 деца на възраст от 8 до 12 години, а в област Варна те са 160. Там се усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика и право. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.

Представители на всички области се включиха в Надпреварата на Националното полицейско състезание на доброволците от Детското полицейско управление. Домакин на състезанието беше Националната спортна академия. Н
©
адпреварата премина в три етапа – лична полицейска защита, пътна безопасност и оказване на долекарска помощ на пострадал. 

Освен състезателната програма, организаторите от ГДНП организираха и специална програма с демонстрации за децата. Те имаха възможност  отблизо да видят как действат служителите от СОБТ, които демонстрираха как се залавят терористи и как се обезврежда взрив. Демонстрация по оказване на долекарска помощ и реакция на структурите на Пътна полиция при пътен инцидент представиха доброволци от БЧК, заедно с пътни полицаи. Най-голям интерес у децата предизвика срещата с четириногите помощници на полицаите – кучетата и конете.

ОД на МВР – Варна бе достойно представена от доброволци от ДПУ при СУ "Васил Левски" – гр. Девня.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: