Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВиК наложи нечовешки сух режим на живеещи в "Изгрев“! Потърпевш: Изнудвани сме системно от ВиК-Варна
Автор: Пламена Николова 10:00 / 04.05.2018Коментари (3)10965
В напълно абсурдна ситуация се намират жители на варненския квартал "Изгрев“, живеещи по ул. "Орхидея“, след като ВиК-Варна затегна кранчето заради неплатена сметка от 36 000 лв. и чешмите на хората са сухи вече осми ден, споделиха за Varna24.bg потърпевши.

Проблемът идва от това, че всички обитатели на улицата са на общ водомер, след като преди години хората със собствени средства изградили водопровод и се включили към системата на ВиК. В частните дворове има водомери, които обаче никой не отчита и се вземат показанията на общия водомер. Така за около 6 месеца се е натрупала крупната сметка от 36 000 лв., която водното дружество във Варна очаква да бъде платена. Много от живеещите в района обаче искат да платят само за водата, която реално са консумирали, а не да поемат и сметките на съседите.

Засегнати от безводието са не само обитателите на улицата, но и частно училище и детска градина, които се намират в района.

"8-ми ден започва от наложения ни от ВиК-Варна сух нечовешки режим. Поставени сме в положение, че сме изнудвани системно от ВиК-Варна, в положение в което аз искам да си платя водата както винаги стриктно съм плащал, но от ВиК не ми предоставят възможност, а искат да се плати отчетената вода на общия водомер. Има хора без кладенци, които шест месеца поливат градина, а отчитат 8 кубика вода...Как става това  и защо останалите да плащат и техните сметки?

От водното дружество ни казват - съберете се кооперацията и решете проблема, а тази кооперация отдавна не съществува и не функционира, няма председател, няма касиер...От повече от 10 години като няма събрание има ли кооперация ?

Да описвам ли шока в лицето на майка ми когато вдига телефона и отсреща и казват - платете 27 000 иначе ще ви спрем водата? Първо бяха 8 000, после станаха 16 000, 27 000, а вече сумата е 36 000 лв. 

Майка ми не е председател на тази кооперация, създадена преди десет години от 23 абонати, изградили с техни средства водопровод!

В годините към този водопровод са се включили много нови жилищни кооперации и други домакинства и така абонатите нарастват над 200, всички на общ водомер. Има пететажна кооперация на обща партида, това не е ли абсурд?

Как се отчитат 200 абоната на 1 водомер? Трябва някой доброволец да тръгне по дворовете на хората, където пазят зли кучета, за да отчита всеки частен водомер, няма кой да стори това, това е работа на водното дружество", коментира един от засегнатите, живеещ на ул. "Орхидея“.

Стана ясно, че в момента единствено хората, които имат кладенци в дворовете си, има някаква вода, която обаче не е годна за пиене.

През годините ВиК-Варна не е предприело действия да заплати на хората изградения водопровод и сложи ред в отчитането на водата.

Жителите на "Изгрев“ не веднъж протестираха заради липсата на канализация и нормална инфраструктура.  








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.01.2020 г.
0
 
 
Имаме имот в кв изгрев ул Минзухар има изграден частен водопровод включих ме се но не можем да вземем партида.не знаем дали има главен водомер съседи казват че няма главен водомер върти се в омагьосан кръг.Председателя на дружеството даде съгласие да се включим в водопровода А партида не можем да имаме91 ..
+1
 
 
Ние затова плащаме навреме сметките за телефон,вода и ток,че иначе режат.И "Виваком "режат веднага,ако не се плати,явно всички са така.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: