Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Турски специалист ще консултира безплатно онкоболни във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 04.05.2018Коментари (0)3085
©
Проф. д-р Мехмет Уфук Абаджъолу от болница Acibadem Altunizade ще консултира безплатно пациенти с онкологични заболявания във Варна на 15 май. Проф. Абаджъолу е специалист по радиационна онкология с повече от 20 години опит и работи с най-съвременните технологични устройства. От безплатните консултации могат да се възползват пациенти от Варна и региона, които се нуждаят от второ мнение или се интересуват от възможностите за лечение с радиотерапия и радиохирургия.

Всяка година с рак се диагностицират около 30 000 души в България и 14 милиона по света. Коварното заболяване се проявява с над 100 злокачествени разновидности, а съвременната медицина се въоръжава с все по-усъвършенствани методи за ранна диагностика и лечение.

Радиационната онкология е важна част от тази битка, наред с хирургията, химиотерапията и имунотерапията. Основните направления в нея са радиотерапията (лъчелечение) и радиохирургията. При прилагането на лъчетерапия радиационните лъчи увреждат ДНК-то на клетките в туморните тъкани. Така раковите клетки губят способността си да се възпроизвеждат и болната тъкан загива. Радиохирургията пък представлява безкръвно лечение без скалпел с помощта на лъчи, които имат за цел да свият или унищожат раковите клетки.

"Много хора смятат, че радиотерапията е опасна, но ако се прилага правилно, с индивидуален подход, в точния момент, тя е мощно оръжие срещу рака“, твърди проф. Уфук Абаджъолу. Данните на Световната здравна организация показват, че преживяемостта при пациентите, засегнати от рак, е много по-висока в развитите държави, където хората имат достъп до съвременните лечебни методи и технологични устройства.

Последните развития в областта на радиационната онкология позволяват прилагането на високи дози радиация, концентрирана само в засегнатите участъци, за по-кратко време, с по-мощен ефект срещу рака и с по-малко странични ефекти.

Последното поколение Гама нож например (Gamma Knife ICON), който се използва за лечение на мозъчни тумори и мозъчно-съдови заболявания, е с повишена прецизност в сравнение с предшествениците си и може да се прилага в една или няколко сесии, стъпка по стъпка, на сегменти, за облъчване на по-големи области, засегнати от болестта. Всичко това се случва без болничен престой и с минимален риск от нежелани реакции.

"С помощта на устройството за томотерапия (TomoTherapy), което се върти на 360 градуса около пациента, можем да извършваме две процедури в една сесия: сканираме цялото тяло и прилагаме облъчване в няколко области едновременно. Освен това, в рамките на една терапевтична сесия можем да лекуваме голяма повърхност, засегната от болестта, както се случва при някои пациенти с рак на мозъка или гръбнака“, отбелязва проф. Абаджъолу.

Радиотерапията може да бъде алтернатива на хирургията при пациенти с рак на белия дроб, които не са подходящи за операция – особено ако онкологичното заболяване е в ранен стадий и без метастази. Новият метод в тази област е стереотактичната радиотерапия на тялото (SBRT) и позволява прилагане на високи дози радиация в ограничен участък, като предпазва съседните тъкани и органи.

За безплатна консултация с проф. д-р Мехмет Уфук Абаджъолу във Варна е необходимо предварително записване на тел. 0895584088.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: