Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските медици: Докога хората в бели престилки ще бъдат боксови круши?
Автор: Пламена Николова 08:44 / 08.05.2018Коментари (20)4953
©
В отворено писмо до Varna24.bg варненските медици застанаха твърдо зад позицията да бъде спряно насилието над хората в бели престилки. Ето какво споделиха от УС на РК на БАПЗГ - Варна:

"Докога ще търпим агресията над медици?! Случаите на саморазправа и обидно поведение към специалистите в бели престилки растат в прогресивна агресия по всяко време на денонощието - и в делник, и в празник. Поредна жертва на юмручното право стана 51-годишен фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали, който при домашно посещение в събота бе посрещнат с обиди и юмрук в лицето от сина на възрастна жена, нуждаеща се от спешна помощ.

Вследствие на това "цивилизовано" посрещане фелдшерът падал по стълбите и получил наранявания, които наложили спешно да бъде приет в хирургично отделение. И колкото и да звучи абсурдно дежурният медик е "извадил късмет", защото падането му можеше да бъде с фатален край.

Въпреки взетите мерки от институциите, агресията над медици продължава.

Бихме искали да припомним някои от случаите от началото на тази година: 

На 20 януари фелдшер от Филиала да спешна медицинска помощ в Нова Загора бе подложен на обиди, удари и заплахи от млад мъж. По-късно медикът сподели, че се страхува за живота си. 

На 29 януари лаборантка от МБАЛ - Добрич получи на работното си място тежка черепно-мозъчна травма вследствие на физическа агресия от страна на млад мъж. Така от специалист с дългогодишен опит, който съвестно изпълнява задълженията си, лаборантката стана пациентка на Неврохирургията. 

На 14 февруари екип на Центъра за спешна помощ в София бе посрещнат при посещение на поредния домашен адрес с ругатни и обиди от дъщерята на 88-годишна хронично болна жена. Унижението и обидата не свършили с това. Агресивната домакиня държала под ключ дежурния фелдшер и шофьора, което наложило да бъдат извикани служители на МВР и на Регионална дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението", за да освободят спешния екип. 

На 2 май от удари и ритници на пациент пострада хирургична сестра от МБАЛ - Своге. Всъщност жертвите на всички споменати случаи не могат да се изброят - към тях се причисляват близките и колегите на пострадалите, работещите в сферата на здравеопазването, хората с будна съвет.

Ние продължаваме да питаме: Докога ще търпим агресията над медици? Докога пациенти и техни близки ще упражняват вербално и физическо насилие над медицински сестри, фелдшери, лекари и други медицински специалисти, които влагат своите знания и опит, за да бъдат максимално полезни на своите пациенти, а в замяна получават обиди, ритници и юмруци?! Докога медиците у нас ще бъдат боксови круши за хора, които изкарват недоволството си от неудачите в българската здравна системата върху тези, които ги лекуват и полагат грижи за тях?!

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи като партньор на Българския лекарски съюз в Националната кампания "Не на агресията над медици!" ще продължи да алармира за всяко непристойно поведение и посегателство над медицински лица и да полага усилия за постигане на нужното обществено признание и уважение към медицинските специалисти у нас.

Нека заедно дадем категоричен отпор на агресията, която трови живота ни всеки ден и нанася тежки физически и морални травми на хората, посветили се на благородните медицински професии!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За сега са боксови круши но както са тръгнали съвсем скоро ще са само круши
0
 
 
Докато спрът да изнудват болните хора!
0
 
 
до когато ще спрт да ти казват-айде пък ще почерпиш
0
 
 
Съвсем скоро се дискутираше в една група, как една жена не може да намери лекар, който да и обърне внимание. Жената е приета с малко дете, което е болно, събужда се с болки в гърдите и слиза в спешния кабинет на болницата, където я отпращат, защото не е спешен случай.. И всеки друг лекар, когото попита и отказва, защото не е хоспитализирана тя, а детето и.. Колко време отнема да ти играят едни слушалки? Къде е човешкото отношение, което те очакват от пациентите.. На хората им писна..
0
 
 
Майкооо, досега да сте изчезнали, ако не бяха тия медици.
0
 
 
Докато спрете да убивате и почнете да! лекувате
0
 
 
Когато спрат да дерат хората и започнат наистина да ги лекуват!
0
 
 
Всеки път като се съберем колеги и решим, че ще протестираме все някой успокоява напрежението и започва да вика - ама то нищо няма да стане, ама не сме единни, ама няма смисъл, ама по-добре да си траем.
0
 
 
Когато спрат да умират хора които нямат пари да си платят , когато спират да умират хора заради лекарската немърливост и некомпетентност .....
+1
 
 
Когато престана да бъдат продавач-консултанти и започнат да си вършат работа
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: