Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Евродепутат скочи срещу двойните стандарти на ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 13:35 / 08.05.2018Коментари (0)1843
© Varna24.bg
Камиони ще блокират София по време на срещата на върха ЕС – Западни Балкани, когато в българската столица се очакват редица евролидери, включително германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на специална пресконференция в Пловдив днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е поредната стъпка от нашите усилия в борбата срещу двойните стандарти включително по отношение пазара на труда и по-специално транспортния бизнес, посочи той. По думите му редица западноевропейски държави въвеждат промени във вътрешните си законодателства, целящи да попречат на източноевропейските превозвачи да работят на техния пазар.

"Целта е българските и източните фирми да прекратят дейностите си и нашите водачи да станат гастарбайтери в западните фирми. Това е причината да поставим началото на инициативата "Доходен съюз". В него сме заедно с полски, унгарски, чешки колеги. Всички те имат сериозен дял в транспортния бизнес в Европа и са сериозно застрашени. Темата е изключително актуална и за Пловдив, защото най-големият бизнес в ЕС е транспортният, а най-големите транспортни фирми са в Пловдив. Така че браншът тук е заинтересован от това наше усилие", коментира Джамбазки, пояснявайки, че днес има среща с някои от най-големите предприемачи в града под тепетата. 

По общи изчисления пряко ангажирани в този бранш са повече от 140 000 български граждани.

"Те изкарват хляба си честно, достойно и почтено. Възразяваме срещу този двоен стандарт. Не може да допуснем да бъдат фалирани български фирми по подобен административен начин. Когато преди 10 години България ставаше чат от Европа, българският пазар се отвори за чужди инвеститори и големи вериги фалираха по-малки предприемачи, а сега, когато ние даваме по-добра цена, на нас ни казват: "Ама ние трябва да пазим собствените си шофьори". Не, не може да ги пазите, защото това е общ пазар и когато някой дава по-добра цена, той ще спечели поръчката", категоричен бе той. 

Джамбазки обаче подчерта, че това не са протести срещу българското правителство, а срещу европейските лидери, затова втори протест се подготвя и в Брюксел. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: