Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Спектакъл набира средства за новия храм "Св. Прокопий Варненски"
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 10.05.2018Коментари (0)1988
©
На 17 май 2018 г. /четвъртък/ от 19 часа на сцената на Двореца на културата и спорта във Варна НФА "Българе" за трети път ще представи новия си мащабен спектакъл "Осмото чудо", със специалното участие на холивудската знаменитост Бен Крос. Представлението ще се играе от ансамбъла благотворително в подкрепа на кампанията "Да изградим новия храм на Варна!" и се осъществява с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и под патронажа на кмета на гр. Варна г-н Иван Портних, със съдействието на Община Варна. Целта е да се съберат средства за довършване на новостроящия се във Варна православен храм "Св. Прокопий Варненски".

"Осмото  чудо" по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров е запленяващо пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. С него зрителите преоткриват за себе си личността на един верен приятел на България отпреди век - кореспондента на в. "Таймс" Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на "Българе", а самият хореограф  на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина. В четвъртия авторски спектакъл на ансамбъла наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката. След двата часа в магията на завладяващите български ритми зрителите направо остават без дъх, за пореден път изпитвайки гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Билетите за представлението на "Осмото чудо" във Варна на 17 май са на цени от 10, 12, 15 , 20 и 25  лева и вече са в продажба на касата на ДКС и в мрежите на Eventim.bg и Ticketportal.bg

  

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: