Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВСУ ще се включи в Програмата по предприемачество и иновации на престижния университет
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 11.05.2018Коментари (0)1887
©
Програмата по предприемачество и иновации на университета Станфорд, Калифорния беше представена във Варненския свободен университет в началото на седмицата.

В две последователни срещи Хумера Фасихудин и Летициа Бригос Кавагнаро – ръководители на Програмата UIF (University Innovation Fellows), запознаха преподаватели и студенти с възможностите и условията за участие. Програмата е престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд, Калифорния.

В нея ще се включат един преподавател и четирима студенти от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, които ще надградят своите знания и умения в областта на лидерството, креативността и предприемачеството и ще получат сертификат от един от най-престижните университети в света.

Университетът Станфорд, Калифорния е лидер в иновациите и новите технологии. От там тръгват кариерите на хора като Илон Мъск (Tesla), Мариса Майер (Yahoo), Рийд Хейстингс (Netflix), Евън Шпигел (Snapchat) и много други.

За участие в селекционната процедура желаещите студенти трябва да изпратят мотивационно писмо на английски език на e-mail: eleonora@vfu.bg в срок до 17 май 2018 г.

Програмата ще бъде финансирана от фондация "Български център по предприемачество“ и от Google. Таксата за обучението е 4000 долара на студент и ще се поеме от фондацията.

Партньорството на Варненския свободен университет с фондацията стартира още през миналата година когато в университета гостуваха ментори от Силициевата долина. Срещата с менторите събра повече от 200 студенти, преподаватели, представители на бизнеса, предприемачи и инвеститори, които коментираха широк кръг от теми свързани с инвестиции, предприемачество, стартиращи компании и образование.

Двете събития се провеждат по инициатива на стартиралия в университета Академичен акселератор, който има за цел да подпомага осъществяването на студентски предприемачески инициативи, както и формирането на екипи за реализация на нови бизнеси.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: