Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Чупили бутилки в главата на Кристиан в нощта на сбиването пред дискотека "Гетсби“
Автор: Пламена Николова 08:59 / 15.05.2018Коментари (0)19452
© Varna24.bg
На 11 май Варненският окръжен съд потвърди ареста на Кристиан Тодоров, десетокласника, обвиняем за опит за убийство на охранител по хулигански подбуди в съучастие. Днес мярката обаче подлежи на  обжалване пред Апелативния съд.

Някои неизвестни факти около случая научи Varna24.bg от отлично информирани източници.

Противоречиви и взаимно изключващи се свидетелски показания, негоден материал от охранителните камери и експертиза установяваща, че по дрехите на Кристиан няма кръв от пострадалия, изтъкна в съдебна зала, защитата на тийнейджъра при последното заседание.

Прокурора поддържа обвинението -“ опит за убийство“, а "убития“ от два месеца тренира активно и е в отлично здраве, коментират свидетели.  

Прокуратурата не наблегна на споменатите преди това криминални прояви на десетокласника, тъй като за някой от тях е само свидетел, други вече са прекратени, а той до настоящия момент е с чисто съдебно минало. 

Прокурор Минчева повдига ново обвинение  за палеж на автомобил, разследването, за който се води десет месеца срещу неизвестен извършител и малко преди да бъде прекратено през февруари т.г., за да оправдае задържането на непълнолетния, му повдига обвинение за палеж на автомобил без да бъде разпитван и без да дава обяснения. 

В залата момчето заяви, че не е извършвало подобно престъпление. Близки коментират, че на тази дата Кристиан бил с родителите си извън града. 

Основния свидетел Николай Станков – Деко, скоро освободен от ареста за притежаване, отглеждане и разпространение на наркотици, който е бил в явна вражда със спрягания за извършител и издирван Галин по прякор Жорко, за да облекчи положението си, помага на прокуратурата, респективно полицията, но го отнася непълнолетния. 

По данни на 2-ро РПУ най–много задържани непълнолетни за притежаване на марихуана има именно в непосредствена близост до бар “Гетсби“. 

Защитата на Кристиан повдигна въпросът защо свидетелят Станков е дал негодни камери на разследващите, след като служителите му се хвалят, че са гледали записите от въпросната вечер и защо собственика ги гледа и обсъжда с тях? Може би, за да им бъде разяснено какво да говорят пред съда? 

При последното заседание стана ясно, че по показания на свидетелка, сервитьорка в заведението, Станков е бил вътре в дискотеката по времето, в което той твърди че е присъствал на схватката отвън. 

Родителите отказват коментар, докато тече разследването, единствено предоставят на медиите медицинско свидетелство от Съдебна медицина при МБАЛ "Св.Анна-Варна“ от където се установява, че на Кристиан са нанасяни удари с палки в областта на тялото и главата от охранителите на заведението от "Спартак“, бил е събарян на земята ритан, напръскан със спрей, а в самото заведение са му чупени бутилки в главата и наръган със стъкло в коремната област. 

Охранителите са продължили да "изпълняват функциите си“ на такива далеч извън заведението и за да се спаси от тях и с риск за живота си тийнейджърът скача в канала до Морско училище“. Едва тогава охранителите на "Спартак“ се отказват да го гонят като всички мислят, че се е убил. А може би, за да бъде прикрито това са манипулирани и камерите? 

Тези факти обаче прокуратурата не изнася, не изследва и защо и как са допускани системно в заведението непълнолетни и защо им е разрешено да консумират алкохол. 

Според защитата странно е и как така на същата прокурор Минчева се пада да води разследването срещу Галин, която няколко години преди това с повдигнати две обвинения срещу него не успява да ги защити в съда.

Явно изчерпала възможностите си за защита на обвинението прокуратурата решава, че родителите не са упражнявали контрол, психолози пък работили с Кристиан в ареста сочат като причина свръх контрол от тяхна страна.



Още по темата: общо новини по темата: 28
17.03.2022 »
24.06.2021 »
14.06.2021 »
28.05.2020 »
08.05.2020 »
23.08.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: