Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първият по рода си българо-китайски форум ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 17.05.2018Коментари (0)2154
© Varna24.bg
Над 50 фирми, клъстери и образователни институции са се регистрирали за участие в първия по рода си българо-китайски форум "Международни клъстерни политики“ (BCF 2018), който ще се проведе на 18 и 19 май 2018 г. във Фестивален и конгресен център (ФКЦ), Варна. Събитието е организирано от Институт "Конфуций“ при Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“ и "Черноморски клъстер Иновации и развитие“ с подкрепата на "Клъстер за информационно осигуряване на Черноморския туристически бизнес“ и Консултантски клъстер Веритас. Форумът е под егидата на Областния управител на област Варна г-н Стоян Пасев.

Сред официалните гости са проф. Ли, директор на Институт "Конфуций“ в гр. Бон, Германия и зам.-декан на Бизнес училището към Университета по чужди езици и култура в Пекин и проф. Хуан Маню, Ръководител на катедра по търговия в Бизнес  училището по мениджмънт в Университета по икономика и право, гр. Ухан.

Г-н Наско Рафаилов, председател на Инициативния комитет на форума, посочи, че в пленарната сесия на 18 май ще бъдат представени добри практики на сътрудничество между български и китайски фирми.

Ирина Белева, генерален консул на България в Шанхай (2011-2015), съучредител и старши съветник в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, икономист, китаист и дипломат, ще конкретизира защо Пловдив се превърна в сърцето, центъра на българо-китайските отношения. Иван Тодоров, председател на УС на "Български център за развитие, инвестиции и туризъм с Китай“ ще разкаже за "китайската приказка“ на родопското село Момчиловци. Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ ще представи първия по рода си в държавите от ЦИЕ "16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия за селскостопански и други продукти“, открит в края на миналата година в "Тракия икономическа зона“. Владимир Бояджиев, генерален директор на Уолтопия Китай ще говори по темата: Уолтопия: Как България изгражда бъдещето на активната развлекателна индустрия в Китай? 

Панелните дискусии включват следните теми:

Туризъм: Модели за развитие на туристически клъстери в глобалния свят

Модератор: проф. д-р Стоян Маринов

Дигитализация: Иновативни решения в бизнеса

Модератор: доц. д-р Георги Ангелов

Образование: Творчество и колаборация в клъстерни мрежи

Модератор: Геновева Христова-Мъри 

В рамките на форума ще бъдат представени изпълнения на китайски танци от студенти от университет "Св.св. Кирил и Методий“, Велико Търново, презентации на бойни изкуства в стиловете Багуа Джан, Син И Цюен, Нан Цюен, Тай Дзи Цюен. Специално участие са подготвили децата от детска градина "Лястовичка“, Варна, които изучаваха китайски език през годината.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: