Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Насладете се на Нощта на Музеите и галериите във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:13 / 18.05.2018Коментари (0)3372
©
Над 50 събития в рамките на 2 дни и над 60 локации обхваща третото издание на фестивала Нощ на Музеите и галериите, който започва днес. Много нови места и пространства се включват с атрактивна програма и активности. Всички варненски музеи ще участват на 19.05 – събота, с различно работно време и свободен вход за посещения. Две нови музейни сбирки са част от Фестивала – Музей на благотворителността в Карин дом и Музей за история на образованието на зрително затруднените в България. Сред  другите музеи с интересна програма, се отличават Музеят за Нова история на Варна, Военноморският музей и Музеят на Възраждането. През деня в събота за посещение с вход свободен ще бъдат отворени Археологическият  музей и Римските терми. За по-активната публика интерес ще предизвикат по-отдалечените комплекси като Побити камъни, Аладжа манастир, Фанагория, Музеят на стъклото в Белослав, Етнографски център "Роден край"  които също ще работят безплатно през деня на 19 май.

През първия ден на фестивала ще бъдат открити над 10 изложби в различни галерии и пространства. Един от акцентите е творческият проект на артистична група Дупини, която гостува в комплекс Морско казино. Калоян Илиев – Кокимото ще открие своя концептуална изложба в галерийното пространство на Фотосинтезис. В Арт салона на Радио Варна ще бъде подредена уникална изложба, отразяваща живота на големия български актьор Кирил Господинов. Не е пропусната и музикалната програма, която тази година включва специални гости – група Tapi Project  от Индия. Те ще ни пренесат в света на съвременната фолк и уърлд музика в залата на Градската галерия от 20 ч на 19.05, а естествен фон ще бъде изложбата на Пламена Рачева "По пътя на вечните символи на Вселената в Индия". Концерти ще има още в Етнографския музей, Музея за Нова история на Варна, Археологическия музей, Социалната чайна и ХАТОРИ. Едно от новите пространства в града – галерия Тереза Зиковска, очаква гастрол на съвременни български художници като Генади Гатев, Свилен Стефанов, Росев Тошев и Иван Кюранов, познати като творческа група XXL. В Социалната чайна за среща със своите почитатели се готви Радослав Гизгинджиев – популярен съвременен писател, режисьор и концептуален артист.

В алтернативно пространство се превръща фоайето на банка Societe Generale Експресбанк до площад "Независимост". Там ще бъде показана изложба на тема "70 г летище Варна", включваща фотографии и макети от street art проекта AIRPORT CHALLENGE. Още две изложби ще представят съвременните градски изкуства – NASIMO, най-популярният български графити артист ще гостува в града ни в ХАЛЕ 3 с мащабна изложба наречена "Mind SOULdiers". Друг стрийт артист от Варна – Николай Чакъров сащо ще направи своя дебют пред публика. Млади таланти ще се извят и в други пространства – Спас Лулчев показва първата си изложба в Арт На Тъмно Зона, а студенти от ТУ ще изложат колекция от лампи в Арт салона на Радио Варна.

Очакват ни още прожекции на филми, авангарден спектакъл, арт инсталации, любопитни колекции, лятно кино в двора на Френския културен институт, съпътствано от тематично парти. Отново безплатен автобус ще превозва активните варненци от 18 до 24 ч в събота. Очаква ни и Нощна игра с любопитни награди,  както и много положителна енергия, която ще се разлее по улиците на Варна на 18 и 19 май.

Пълната програма може да разгледате на: www.varnanight.bg

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" към Община Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: