Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Националният конкурс "Танцуващи сърца“ се открива утре във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:05 / 18.05.2018Коментари (0)2414
©
Grand Mall Varna
ул. "Андрей Сахаров" N2

1 коментар за Grand Mall Varna
Тук има:
Ентусиазирани и амбицирани да покажат таланта си танцьори излизат на сцената на Grand Mall във втория Национален конкурс "Танцуващи сърца“, който започва утре, 19.05., и ще продължи и в неделя. Малките артисти от 8 до 15-годишна възраст ще изпълнят атрактивни номера в класически, модерен и характерен стил. Организаторите на конкурса от Grand Mall, Народно читалище "Христо Ботев – 1928“ и Агенция Бинев са привлекли интереса на 108 формации, които ще се състезават за награден фонд от 5 600 лв.

Журито ще води легендата на българския балет от доц. Бисер Деянов - премиер солист на Националния балет, лауреат от Международния балетен конкурс Варна и уважаван балетен педагог. Уменията и оригиналността на кандидатите в конкурса "Танцуващи сърца“ ще оценяват и Кремена Шопова – хореограф и председател на Българската федерация по спортни танци и Милена Тодорова – балерина от Националния балет и преподавател по класически танц.

Многобройните посетители на търговския център ще могат да съпреживеят през уикенда радостта от танците на малките артисти, които ще пристигнат от Варна, Несебър, София, Белослав, Русе, Нови пазар, Търговище и Бургас. Водещ на шоуто ще бъде популярният шоумен Кирил Аспарухов, първият национален шампион за сеньори по стандартни спортни танци.

Победителите ще получат грамоти и парични награди, а за тези от тях, които се класират на първо място, е осигурена и елегантна авторска статуетка, работа на скулптора Живко Дончев.

Първи на сцената в събота ще излязат малките танцьори от балет "Звездни деца“ от Варна, които ще открият конкурса в 10.30 ч. Те ще се състезават в групата на танцьори до 8-годишна възраст. Участие в раздела за класически танц в тази категория са заявили 15 състава, съвременни танци ще покажат 20 състава, а характерни – 5. Във възрастовата категория от 9 до 14 г. класически постановки ще демонстрират 14 формации, характерни –  също 14. Големите – от 15 до 18 г. са заявили участие в раздела за съвременни танци. Там ще се конкурират 11 модерни балета.

Най-многобройни са съставите по съвременен танц във възрастовата категория от 9 до 14 години – 29 формации. На тях е посветен неделният ден. Посетителите на Grand Mall ще могат да се насладят на изкуството на запалените по танца тийнейджъри в два целодневни маратона.

Началото на състезателната програма и в двата конкурсни дни е от 10.30 часа.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: