Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Карин дом планира изграждането на нов модерен комплекс
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 18.05.2018Коментари (0)2528
©
В дните преди най-детския празник Карин дом споделя една хубава новина за всички деца със специални потребности и техните семейства, за всички партньори и приятели на Карин дом от Варна и страната. 

Неправителствената организация, която е създадена преди повече от 22 години от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов, планира да създаде нов модерен комплекс, в който ще се интегрират социални и образователни, здравни и  терапевтични  услуги за деца със специални нужди и техните родители, както и обучителен център за специалисти, работещи в сферата.

Иван Станчов основава Карин дом във време, през което всички планове за семейно- ориентиран терапевтичен център са изглеждали повече като мечти, отколкото като реалност. С трудно начало, специалисти от Англия и САЩ, доверието на институциите, Община Варна, отдаден екип и много дарители, Карин дом става еталон за подкрепа на деца със специални нужди, прилагайки иновативни методи и подходи на работа. 

От 1996г. до 2017г. подкрепа в Карин дом са получили 2255 деца. Само през 2017г. Карин дом е включил в терапевтичните си програми 373 семейства с малки деца от град Варна, региона и страната чрез предоставяните две социални услуги: Център за социална рехабилитация и интеграция и Център “Ранна интервенция". Обучителният център към Фондацията успешно обучава специалисти и студенти в добрите практики на Карин дом за работата с деца и семейства. През 2017г. в обученията са се включили повече от 1 000 специалиста, родители и студенти от страната и чужбина, разработени са десетки методически ръководства  и наръчници, приложения и помагала в помощ на специалисти и родители.

Вече седма година Карин дом подкрепя семействата на деца от 0 до 3г. и развива една социална услуга, която няма еквивалент в България – програма "Ранна интервенция“.

От 2013г. услугите по програмата са част от социалната програма на Община Варна, която припознава услугата като ценна за общността.  Резултатите са повече от добри за децата, включени в програмата, като след излизане от нея 52% от включените деца не се нуждаят от ползване на терапия, специализирани услуги или ресурсно подпомагане в детското заведение. Услугата вече е разпознаваема и търсена от много семейства с притеснения, чиито деца са без диагностицирано състояние.

Дейността на ЦСРИ “Карин дом" се осъществява като държавно делегирана дейност, чийто капацитет от 2018г. е вече 60 места, както и посредством  допълнителни източници на финансиране, като корпоративни и индивидуални дарители, чрез проекти, организиране на благотворителни събития, стопанска дейност и платени услуги.

В последните години все повече семейства от Варна и страната търсят подкрепа от Карин дом, а много професионалисти, работещи с деца със специални потребности се включват в обучителните програми на организацията.

 Карин дом смята за свой обществен дълг да подкрепи повече деца и семейства в един много труден момент и дълъг път, който трябва да изминат децата заедно със своите родители. За да се отговори на всички нови предизвикателства, ръководството на Карин Дом планира да създаде нов по-голям и модерен център във Варна. 

Екипът на Карин дом вярва, че чрез този нов Комплекс, ще успее качествено да промени средата, в която живеят, растат и се учат децата със специални потребности в България. Карин дом се надява, че с тази голяма крачка ще успее да реализира още една мечта и точно, както г-н Станчов преди 22 години ще отговори на надеждите, желанията и потребностите на много деца, родители и специалисти. 

За реализирането на този голям проект в нашата морска столица Карин дом има подкрепа от Министерството на образованието, Министерството на труда и социалната политика, Омбудсмана Мая Манолова, Кмета на град Варна и разчита на подкрепата на цялата общественост, която да припознае каузата и подкрепи усилията на организацията за изграждането на такъв съвременен терапевтичен център, отговарящ на най-съвременните практики за подкрепа на децата със специални нужди и техните семейства от цялата страна. 

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: