Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Казаха "Стоп!“ на некоректните наематели на павилиони и сергии във Варна
Автор: Пламена Николова 08:52 / 23.05.2018Коментари (0)3912
© Varna24.bg
Фирма "Пазари“ реши проблема с "вечните длъжници“. Това призна нейният изпълнителен директор Недко Радев в сутрешния блок на тв "Черно море“ . 

Преди време са се правили споразумения за разсрочване  с наемателите и после никой не ги е следял. Така се е стигнало до натрупване на вземания от порядъка на 20 000 лв. несъбрани наеми от един длъжник. Търговецът е бил осъден, но не е имало какво да се вземе от него. Аз въведох практиката за спиране на тези споразумения. Сега наш екип се събира поне два пъти в месеца и стриктно следи кой плаща и кой – не. Ако се установят забавени вземания, мерки се предприемат веднага. И мога да се похваля, че се справяме успешно с проблема, каза още Радев. 

Финансовото състояние на "Пазари“ е стабилно.  Миналата година завършихме с печалба около 530 000 лв., т.г. реално печалбата е около 580 000 лв. Трябваше в ход да решаваме проблеми, които не зависеха от нас. Както е известно, във връзка с големите инфраструктурни проекти на града – разширяването на бул.“В. Левски“ и други, се наложи да закрием 3 пазара – на ул."Роза“, в "Аспарухово“ и на автогарата. Тъй като те не бяха "доизхабени“ счетоводно, се наложи ударно да доначислим, за да ги доамортизираме. И от тази счетоводна корекция – над 300 000 лв. доначисления и амортизации, де факто счетоводно печалбата ще намалее. Предишни години във фирмата са натрупани много несъбираеми вземания. И те още фигурират в баланса на фирмата. И реално погледнато, тогава отчитаната печалба е била куха. Успяхме да стопираме като ръст тези вземания и да намалим размера им. Ето един пример. С подобряване събираемостта на вземанията завършихме 2017 г. с 2 638 000 лв., при 1 489 000 лв. за 2015 г. Нека да уточня, че аз съм директор на фирмата от март 2016 г. Т.е., става дума за 1,2 млн. лв. повече, като това са налични средства. Тези пари могат да се ползват за инвестиции, за подобряване конюнктурата на пазарите и т.н., посочи изпълнителният директор. Нямам притеснения за финансовата стабилност на фирмата в бъдеще, бе категоричен той.  

Естествено е търговците да искат по-ниски наеми. Разбирам ги, времената са трудни, бизнесът не върви много добре. Но от друга страна и ние имаме разходи, и то немалки. Отделяме средства за инвестиции, плащаме за охрана, за сметоизвозване. Не сме променяли наемите, откакто намалихме тези на пазар "Чаталджа“, които бяха по-високи. Нямаме намерение нито да ги увеличаваме, нито да ги намаляваме, каза още Недко Радев. 

Дружеството се развива добре и е в стабилно състояние.Свършихме доста неща. Направихме нов пазар за цветя до Катедралния храм "Свето Успение Богородично“. Купихме нов ледогенератор за нуждите на Рибната борса, монтирахме и нова система за контрол на бариерата на паркинга. 

Предизвикателствата пред мен като мениджър са свързани основно с поддържане на стабилното финансово състояние на "Пазари“ и с развитието и подобряването на външния вид на площадките, за да станат по-привлекателни за клиентите, добави Радев. Това са и моите приоритети, обобщи той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: