Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ужас! Куче хапе детенце и майка му, а сеирджии гледат
Автор: Екип Varna24.bg 14:42 / 23.05.2018Коментари (15)2971
Домашно куче нахапа жестоко двегодишно дете в пловдивското село Крумово. Момиченцето е в болница, заедно с майка си, която също е пострадала от агресивното поведение на домашния любимец. Няма опасност за живота на детето, но кучето от породата "Дого аржентино" е взето и отведено в приюта на Зооветеринарния комплекс в Пловдив.

Ужасяващата случка станала в двора на семейна къща на края на селото. Майката Наталия и двете и деца били навън, когато без причина голямото домашно куче се нахвърлило върху двегодишното момиченце Цветелина. Детето пострадало сериозно и се наложило да бъде прието по спешност в болница.

Бързата реакция на Никола Коргудов спасила живота и на детето и на майката. "Тука правихме една кола, чухме писъци и... скочих оградата, хванах детето и това е", каза за БНТ мъжът.

От болницата съобщиха, че състоянието им се подобрява, но все още са в шок от случилото се. Кучето е на четири години. Досега нямало случай, в който да е проявило агресия.

"По принцип винаги, когато чакаме гости или извеждаме децата, завързваме кучето в колибата му, но този път Наталия не го е направила. От разговора с нея разбрах, че всичко е станало за секунди. Не знаем защо и какво го е провокирало, но кучето се е нахвърлило целенасочено към Цветелина", разказа за "Марица" Димитър. Той е възмутен, че никой от хората, които са станали свидетели на случващото се не се е притекъл на помощ на жена му. С изключение на един от съседите.

"Жена ми ми разказа, че кучето я е влачело по земята. Тя е бъркала в устата му, за да го спре и спаси детето. Молела е някой от хората на улицата поне да вземе детето, докато тя се е мъчила да удържи кучето, разказа Димитър. Когато той се върнал от работа, сварил пред къщата си 20 души да гледат.

Димитър няма обяснение защо кучето е посегнало на детето. Твърди, че Цветелина и четириногото израснали заедно. "Много я обича. Като беше малка и я видеше, лягаше в краката й и скимтеше от радост", спомня си Димитър. Обяснява, че за кучето се грижат от 4,6 г. Той го взел за домашен любимец. Избрал породата, защото бил неин фен, а и кучетата плашели с вида си.

"Това куче съм го гледал като човек. Хранел съм го, три пъти съм му спасявал живота", обяснява бащата. Но е категоричен, че дори да му го върнат, не го иска повече вкъщи.

След случилото се в дома на Папазови полицията иззе две кучета. Едното е Дого Аржентиното, а другото – Джак Ръсел. Второто било на съпругата на Димитър.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз не мога да разбера защо тези селяндури продължават да си изкарват кучетата без наморник.
+1
 
 
Много модерни кучкари се навъдиха в Пловдив и региона! 99% от тях не са отгледали и пудел, но си взимат породи кучета за които не са подготвени,ама въобще! Най - страшното е когато страдат деца! Травмите са жестоки! Дано да се оправи детето и да го преживее по скоро!
+1
 
 
нещо пак липсват защитниците на домашните помияри. вече 19 часа, а още никой не е коментирал в защита на кучетата
+2
 
 
Глупаци. Взимайте още такива раси.....рџ? 
0
 
 
Щом е голяма порода е агресивно ?! По света се водят статистики и най-мн ухапани хора има от ретрийвъри и шпаньоли, дори в България на ден сигурно има по 100 нахапвания от "добричките" породи, ама нема гласност за тях.
+6
 
 
Пълен късмет е, че е нахапало някой неговото си семейство, а не външен човек. Дори вече му е подействало отрезвяващо. Знам ли, че нападнатия е близък на идиота, няма да помогна, а бързо ще избягам, да не ме викат за свидетел. Ако е пострадал нормален човек, винаги бих помогнал. Да знаете, куче захапало друг, много лесно се гони, краката им се чупят като летви. Рита се с петата надолу, малко над лапата. Много пукот не се чува, но има виене и бягане с накуцване. Няма нужда от повтаряне. Но колкото повече се мотае човек, толкова повече шевове после. Само че пак е след дъжд качулка. Превенция няма. Всички породи са разрешени. Дори вече из града има не само цървули, но и селски пръчки с питбули. Всеки погрешка роден селяндур с аржентино, питбул, ротвайлер и т.н. породи за селски играч, заслужава това което се е случило на този, дори е малко.
+9
 
 
Когато се избира домашен любимец не се взима защото те "кефи", а се проучва породата. В случая безмозъчно агресивно куче с размерите на конче за лов на диви прасета в Аржентина. Разберете го малоумници, питбули, бултериери, дого, ротвайлери, добермани са опасни породи и ако не знаеш и можеш да ги гледаш, по-добре не се вкарвай в приключение. Добро, умно куче за двор и охрана е немската овчарка.
0
 
 
А така! Гледайте си ги като хора, обичайте си ги! Много се радвам, че се е случило на твоето дете, а не на някое друго.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: