Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Най-сладкият ден“ подари буря от слънчеви емоции на хиляди деца във Варна
Автор: Пламена Николова 13:28 / 27.05.2018Коментари (0)6984
Най-големият като мащаб детски и младежки форум "Най-сладкият ден“, посветен на 1 юни, направи хиляди деца и родители във Варна щастливи  в съботния ден, предаде репортер на Varna24.bg.

На деветото издание на събитието, под открито небе на входа на Морската градина танцуваха, пяха, рисуваха и рецитираха над 1200 от най-талантливите деца на Варна.

Събитието по традиция продължи от 10 часа сутринта до 20.30 часа вечерта.

Сцената "взривиха“ популярните хип-хоп формации The Center и Creators Dance Center .

Буря от овации обра победителят в "България търси талант“ за 2016 г. Пламен Любенов, момчето в инвалидна количка, което може да е пример за силата на духа за всички.   

Публиката аплодира прекрасните изпълнения на Бънджи Сингърс и формации, като Стар Денс, Крейзи Форс и Тракийче. Малки балеринки от Звездна дъга, Тинити и Реверанс подскачаха грациозно сред бурни аплодисменти. Участваха възпитаници на едни от най-добрите музикални педагози във Варна, като Кремена Матева, Мила Маврова, Атанаска Липчева и Павлинка Тодорова. Финалът беше озвучен от жиците на банди от Rock School.

Съвсем естествено в концепцията на "Най-сладкия ден“ се вписа и благородната кауза за набиране на дарения за малката Моника Неделчева. Само за няколко часа по време на събитието бяха събрани  480 лв. лв. за малкото момиченце, на което предстои лечение в Турция със стволови клетки.   

Освен много смях, веселие, закачки и образователни игри по време на събитието, в творчески работилници децата цял ден рисуваха, месеха тесто за курабийки или се разхождаха важно с нарисувани личица и карнавални костюми. За пореден път родителите бяха подсетени за това, че трябва да возят децата си в детско столче или седалка в автомобила или задължително да поставят колан на малчуганите.

"Правим този празник с много вълнение и огромна любов. За нас е истинско удоволствие да подарим на децата на Варна тази буря от емоции, която обзема не само изпълнителите на сцената, но завладява и всички в публиката. Няма по-голямо удовлетворение за нас от това да видим радостта и щастието в детските очи. Очарованието на "Най-сладкия ден“ е в положителната енергия, с която той зарежда еднакво изпълнители, организатори, съмишленици и публика. Огромна е нашата благодарност към всички прекрасни хора, с добри и големи сърца, които помогнаха отново този празник да се случи. Ние намираме много съмишленици, защото няма по-сладко нещо от "захарта“ на живота-децата ни. Публиката вече всяка година очаква с нетърпение "Най-сладкия ден“, защото той не е само шарен, цветен празник с клоуни, мажоретки, балони и много сладолед, не само защото тук се раздават много награди и лакомства за малчуганите, а защото това е ден, в който слънчевата емоция завладява всички. На този ден дори природата е нас. При категоричните прогнози за дъжд и гръмотевици вчера, върху "Най-сладкия ден" не капна дори капка“, споделиха организаторите.

Varna24.bg е медиен партньор на събитието.

Изпълнението на Пламен Любенов може да видите във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: