Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Оставиха в ареста мъж, задържан за производство на наркотици
Автор: Екип Varna24.bg 12:17 / 29.05.2018Коментари (0)1649
© Varna24.bg
Състав на Апелативен съд – Варна не намери основания да измени в по-лека вече взетата мярка за неотклонение спрямо Неделчо Неделчев, привлечен като обвиняем с друго лице за производство на амфетамини в лаборатория в силистренското село Айдемир, предназначени за разпространение и за притежание на канабис.

Пресслужбата на апелативната инстанция припомня, че Неделчев и съучастникът му Красимир Д., са в ареста от началото на месец април тази година с определение на Окръжен съд - Силистра. При специализирана полицейска операция в с.Айдемир, органите на реда разкрили лаборатория, от която са били иззети 60 грама амфетамини и още 40 грама канабис. По същото време в Стара Загора е била задържана пратка с амфетамин, произведен от лабораторията в Айдемир.

 Днес втората съдебна инстанция потвърди като правилни и законосъобразни всички изводи на ОС – Силистра, с които молбата на Неделчев за изменение в по-лека процесуална мярка за принуда е била оставена без уважение. Мъжът е привлечен като обвиняем за тежко умишлено по смисъла на закона престъпление, което се наказва строго от закона ( от 2 до 10 години "лишаване от свобода“, както и глоба от 5 000 до 15 000лв).

Намерените и иззети от лабораторията различни вещи, които служат за производство на забранените от закона вещества, както и другите процесуално следствени действия и експертизи обосновават и в настоящия етап от разследването предположението, че Неделчо е съпричастен към престъпните деяния. И този съд цени факта, че обвиняемият има съдебно минало, а настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от затвора по ефективна присъда отново за наркопрестъпление. Това са аргументи, които водят и апелативната инстанция към извода, че ако Неделчев е с по-лека мярка за неотклонение реална е опасността от укриване или от извършване на престъпление.

Апелативният съд във Варна потвърди и определения от съда в Силистра едномесечен срок, през който ново искане за изменение на мярката за неотклонение е недопустимо. Определението на Варненския апелативен съд, с което се продължава ареста на Неделчо Неделчев, разследван за производство на амфетамини, предназначени за разпространение и за притежание на канабис е окончателно.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: