Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: "Годината на туризма между ЕС и Китай“, ще даде шанс да засилим двустранните контакти
Автор: Екип Varna24.bg 08:48 / 30.05.2018Коментари (0)2145
©
Тристранен семинар "Европейска година на туризма между ЕС и Китай 2018“, част от Председателството на България на ЕС, се проведе в курорта "Златни пясъци“ край Варна. Организатор на събитието са Европейският икономически и социален комитет, Министерството на туризма и Икономическият и социален съвет на България. За първи път проявата е изнесена извън Брюксел, като е избран регион, който е разпознаваема туристическа дестинация. 

"Радвам се, че нашите гости от Китай лично имат възможност да се уверят в красотата на нашето Черноморие, на отличните възможности за спа процедури с минерални водоизточници, както и да разгледат уникалното Варненско съкровище – най-старото обработено злато в света, което се съхранява в Регионалния исторически музея“, каза кметът Иван Портних, който приветства участниците в срещата. "Вярвам, че инициативата "Годината на туризма между ЕС и Китай“, ще даде шанс да засилим двустранните контакти и реализиране на неизползвания потенциал между нас. Добър пример в това отношение са взаимоотношенията между Варна и побратимения китайски град Нинбо, с който работим в различни сфери на обществения живот“, допълни той.    

Поздравления отправи и Любен Кънчев, зам.-министър на туризма. "Участваме в тази среща, за да намерим възможности да работим по-добре, по-качествено, по-успешно с Китай. Едно от решенията е да бъдат създадени европейски, балкански маршрути, които да провокират интерес в китайските туристи, защото те търсят по-големи пространства в Европа“, каза той. Стана ясно още, че през м. г. 25 000 китайци са посетили България. В срещата участваха още Диляна Славова – председател секция "Външни отношения“ на Европейския икономически и социален комитет, Хуан Мендоса Кастро – член на Европейския икономически и социален комитет, Цуей Хундзиен – член на Икономическия и социален комитет на Китай.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: