Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна с протестна нота до здравното министерство
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 31.05.2018Коментари (0)1482
© Varna24.bg
Община Варна е изпратила протестна нота, подписана от кмета до Министерството на здравеопазването заради намерението за намаляване на броя на легловата база, заложено в Националната здравна карта. Това заяви във варненския ефир на Дарик зам.-кметът Коста Базитов. Той обясни, че Варна е притегателен център и пациентите ще бъдат ощетени, ако се редуцират леглата в здравните заведения в града.

Все още няма становище на здравното министерство по отношение бъдещето на Тубдиспансера, а без него не може да бъде изпълнено решението той да бъде закрит или преструктуриран, коментира Базитов.

Решението на Общинския съвет вече изтича като срок и се подготвя ново, което ще съдържа приблизително същите насоки, добави зам.-кметът. Според него Варна има необходимост от подобна болница, тъй като туберкулозата се възражда, а заплаха е и мигрантският поток. Освен това всяка година общината дофинансира дейността на лечебното заведение с над половин милион лева, припомни Базитов.

Все още няма развитие и по въпроса с ремонта на Сцена "Филиал" на варненския театър, призна той. Той трябваше да се осъществи с 4 млн. лв. по програма "Региони в растеж", но работната група не е предоставила необходимата документация. По тази европрограма предстои реставрация на Римските терми и Аладжа манастир с помощта на проект на стойност 9 млн. лв.

Общината предприема стъпки част от социалните услуги, които предоставя, да преминат на държавно финансиране от 2019 година. Така ще се облекчи местният бюджет, посочи Базитов. В момента местната администрация осигурява близо 60 услуги на хора в неравностойно положение. Предстои изграждането на няколко нови центъра в "Аспарухово", "Владиславово" и "Младост". Предвидено е и извеждане на обитателите на СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова" и превръщането му в образователен център.

Експертна комисия ще посети морската столица на 12 юни във връзка с номинацията "Варна град на спорта 2019".  Тя ще се запознае с дейностите в това направелние и политиката на общината в областта на спорта. Решението дали Варна ще спечели титлата ще стане ясно през септември, добави Коста Базитов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: