Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 500 варненци се включиха в "Поход за семейството"
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 11.06.2018Коментари (1)2516
Над 500 варненци се включиха в  Националната инициатива "Поход за семейството" за утвърждаване на традиционните семейни ценности.

В прекрасен и вдъхновяващ празник се превърна "Походът за семейството" във Варна. 

Събитието започна на сцена Раковина в Морската градина с изпяване на химна на България. С лозунги "За здрави деца, за здраво семейство, за бъдещето на нашия народ и Родина" то  продължи с пъстро шествие  до амфитеатъра под Пантеона. Песни за семейството и "Питат ли ме дей зората" огласиха варненския парк.

Последваха игри за цялото семейство - деца и родители показаха недвусмислено силата на традиционната семейна среда и желанието на децата да растат в любящото си семейство, с двамата си родители – майка и баща. 

Деца разпознаваха майките си със завързани очи, бащи сплитаха косите на дъщерите си, родители пренасяха децата си на столче за най-кратко време и много други забавления и награди подсилиха празничното настроение.

С множество импровизирани изказвания, с песни, изпълнени от семейни двойки, както и със семейни фотосесии бе изказано и затвърдено желанието на всички участници за здрави семейни отношения на любов и разбирателство.

Отправен бе призив към управляващите страната ни, за защита на здравите и морални семейни отношения и ценности.

По време на събитието и в 5-те града, в които то се проведе, бе прочетена Декларацията в подкрепа на семейството, адресирана до управляващите, с призив за подкрепа на брака и семейството и за защита на децата от джендър политиките. 

Походът завърши с красиви български хора, а балони с надпис "За семейството от мъж и жена" полетяха към небето.

Организаторите споделят:

"Това събитие е уникално по рода си, защото за първи път извежда нравствените ценности като изискване от гражданите към политиците. 

Желаем политиците да се произнесат относно основните ценности, които конституират нашето общество. И с особена важност е как тези основни идеи достигат до младежите. В днешни дни децата живеят сред 120  телевизионни канала и свободен достъп до интернет и твърде рано навлизат в един необятен свят, в който циркулират всякакви идеи, много от от тях злонамерени. Ролята и на училището и на семейството се измества от външен център.

Настояваме държавата да осигури на тийнейджърите мащабна психологическа подкрепа да израснат уверени и балансирани млади хора, способни да поемат отговорност. 

Настояваме основните нравствени ценности като себеизразяване, взаимно уважение, зачитане на различията, ненасилие и способност за излизане от конфликти, както и изграждане на пълноценни семейни и приятелски връзки, да не достигат до децата ни посредством проекти на НПО-фондации с неясно финансиране!

Настояваме Министерство на образованието да организира тези проекти, а не да ги "одобрява" или "допуска", така че да поеме отговорността за всяка идея и всеки детайл който достига до децата по време на учебния процес и извънкласните педагогически дейности.

В днешни дни се наблюдава разрушаване на семейните връзки - между мъж и жена, между родители и деца, както и между поколенията. Това прави хората беззащитни и лесно манипулируеми. 

Явно има някакви интереси това да се случва, но ние, българските родители, сме решили да се противопоставим твърдо на тези опити."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аман, от псевдоморализъм! И, къде бяха тези "ценности" допреди година - две? В чалга- културата на българина. Какво учат децата си всички моралисти през останалите дни от годината - как да псуват на майка от прозореца на колата? Лицемерието е грях.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: