Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Златната медалистка от Варна Сае Еун Парк спечели високия приз Benois de la Dance
Автор: Екип Varna24.bg 11:55 / 11.06.2018Коментари (0)1675
©
Наближава най-големият празник на танца на Лято 2018 - 28-ото издание на Международния балетен конкурс Варна, което ще се проведе от 15 до 30 юли в Летния театър. В очакване на началото на Балетната Олимпиада организаторите на конкурса с радост научиха за високото признание, което получи още една от звездите, открити във Варна.

Корейската балерина Сае Еун Парк спечели една от най-престижните награди в професионалния танц Benois de la Danse. Талантливата танцьорка, чиято звезда изгря на Международния балетен конкурс във Варна през 2010 г., произнесе развълнувана реч на бляскавата церемония в Болшой театр в Москва. "Аз съм изненадана от тази награда, защото смятам, че имам още много какво да науча и да направя в танца, а и край мен има много добри балерини, които заслужават този приз“, каза Сае Еун Парк.

Призът Benois de la Danse се връчва от Международната асоциация за танц за високи професионални и артистични постижения през сезона от 1991 г. насам. Той носи името на руския художник, сценограф и изкуствовед Александр Бенуа. Журито от хореографи и балетмайстори от цял свят до момента се водеше от Юрий Григорович – емблематичен хореограф, откривател на звезди и председател на журито във Варна. Тази година той бе заместен от Борис Ейфман. Сае Еун Парк печели наградата с ролята си в "Диаманти“ от балета "Скъпоценности“ на Джордж Баланчин. От няколко години тя е прима балерина в Националната опера в Париж. През миналия сезон критиката отбеляза нейното забележително присъствие като Одета/Одилия в "Лебедово езеро“.

Още един лауреат от Балетната Олимпиада на Варна получи високото отличие в Москва – Наталия Макарова бе удостоена със специалната награда Benois de la Danse за цялостно творчество "За живот в изкуството“. Балерината, чиято кариера по световните сцени тръгва от Варна, е била чест гост на конкурса и член на международното жури.

Тази година за 28-ми път Фондация Международен балетен конкурс Варна събира елита на танца на от 15 до 30 юли. В Летния театър на черноморската перла Варна ще се проведе първото и най-престижно в света състезание. Младите таланти, които гледат към призовете, ще бъдат оценявани от жури от световни имена в танца, водени от легендата Владимир Василиев от Русия.

Пълна програма на балетните вечери и гала-концертите можете да откриете на сайта на конкурса: http://www.varna-ibc.org . Актуална информация за конкурса търсете на страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/VARNA-International-Ballet-Competition

Билетите за концертните вечери на Балетния конкурс са на промо цени до 1 юли и могат да бъдат купени от Двореца на културата и спорта, Летния театър и мрежата на Eventim в цялата страна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: