Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Надявам се скоро Варна да има най-модерния стадион
Автор: Пламена Николова 12:16 / 12.06.2018Коментари (42)16228
"Надявам се Варна скоро да има своя модерен стадион". Това каза за Varna24.bg кметът на Варна Иван Портних в отговор на въпрос "как върви изграждането на стадион Варна".

"Виждате, че върви поетапно изграждането, бихме се радвали темпа да е по-ускорен. Знаете, че в правомощията на Общинския съвет е да контролира, той има представител в дружеството, което изгражда стадиона. При последната инспекция общо взето видяхме, че продължава строителството. Надявам се скоро Варна да има своя модерен стадион, който ще отговаря на изискванията за провеждането на големи международни срещи и единственият в страната, който ще е лицензиран за това. Вярвам, че варненската публика скоро ще има своето прекрасно футболно съоръжение", допълни кмета.  

Днес градоначалникът посрещна международни експерти от ACES (Асоциация на европейските столици и градове на спорта) във връзка с кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта.

"Днес приемаме комисията, която ще направи оценка на кандидатурата ни за Европейски град на спорта през 2019 г. Имах честта и удоволствието да запозная членовете на комисията с богатите спортни традиции на града ни с постиженията на нашите спортисти, но най-вече с политиките, които общината има по отношение развитието на масовия спорт, на спортните бази.

Знаем добре, че инвестициите в спорт са инвестиции в здраве. Варна е уникален град в България със своята политика по отношение подкрепата към спортните клубове. Знаете, че имаме 275 спортни клуба, над 30 000 спортисти, като клубовете ползват безвъзмездно спортните бази на общината, което е много сериозна подкрепа за тях. 

Знаете за политиката по отношение спорта в училищата, спортните програми, които дават шанса на най-малките да тренират спорта, който предпочитат безплатно.

Миналата година обновихме спортните бази в училищните дворове на 10 училища и виждаме, че това стимулира учениците в приятна среда да спортуват. Същевременно извън учебния процес базите се ползват от живущите наоколо. Надявам се през следващата година да продължим този проект. Разказах на нашите гости за олимпийските и световните ни шампиони и за това че градът ни е домакинствал на десетки европейски и световни първенства, че имаме богати традиции в провеждането на големи спортни мероприятия. Работим добре и с НПО, свързани със спорта.

Сега гостите ни ще имат възможност да посетят част от спортните ни бази, да видят с очите си това, което правим. Презентирах и им по-големите проекти, изграждането на двата стадиона - "Юрий Гагарин" и "Спартак".

Ремонтът на "Спартак" ще започне съвсем скоро, приключваме процедурите и до две седмици ще започнат строителните дейности.

Готови са ни проектите за още три спортни комплекса - във "Владиславово", под ул. "Студентска" и във "Виница", където получихме от държавата терен от 7 декара. Вървят процедури по разчистване на прилежащите общински терени от незаконни сгради и имаме готовност в бюджета на 2019 да заложим средства за тези нови спортни комплекси. ", каза Иван Портних.

Той уточни, че в училищата предстои изграждане на видеонаблюдение, за да бъдат опазени спортните съоръжения.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 21
13.11.2019 »
09.01.2019 »
20.12.2018 »
08.11.2018 »
26.09.2018 »
18.06.2018 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те ТИМ-го правят пък той им прави свирки
Aнонимен
на 13.06.2018 г.
0
 
 
като гледаме какви дъждове ви валят във варна, блазе ви за стадиона ! лятото ще си играете мачове там, пролет и есен като завали ще си карате лодки вътре, а през зимата, като се заледи тази вода - и кънки спортове ще упражнявте. много - в едно !
0
 
 
Варна се преварна в грозен град,за жалост
Aнонимен
на 13.06.2018 г.
0
 
 
Този като каже - добър ден - вижте дали е изгряло слънцето...
0
 
 
С такъв украински кавал като тебе...Варна стана село потниик
Aнонимен
на 12.06.2018 г.
0
 
 
всеки божи ден минавам оттам (от страната на кауфланд) и виждам едно и също нещо, а именно че изобщо НЕ СЕ РАБОТИ, а това което е изградено е максимум 20 % от общия обем стоително-монтажни работи!
Aнонимен
на 12.06.2018 г.
0
 
 
Кмете, показа ли им и стадиона на Спартак,откъдето минава и гадното булевардче?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: