Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 11 000 зрители на "Варненско лято"
Автор: Екип Varna24.bg 15:10 / 14.06.2018Коментари (0)1602
©
За 26-а поредна година Международният театрален фестивал "Варненско лято“ показа във Варна между 1 и 11 юни селекция от най-доброто от българския театър и разнообразни чуждестранни спектакли. Неговата програма включи 43 събития – представления, перформативна инсталация, прожекции, концерт, професионални срещи и дискусии, които се проведоха в девет различни пространства. В тях взеха участие над 500 артиста и 15 чуждестранни гости-професионалисти от театрални фестивали и организации от Европа, САЩ и Китай. Фестивалът премина при изключителен зрителски интерес като над 11 000 зрители проследиха неговия афиш.

След официалния му финал, на 12 юни започна програмата "Интермецо“, която се осъществява съвместно с международния музикален фестивал "Варненско лято“. В нея за първи път във Варна на сцена излезе световноизвестната певица и музикант Лиса Джерард като гост на хора Мистерията на българските гласове. Пред препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център те представиха съвместния си албум "БууЧииМиш“, като специално за концерта към тях се присъедини Варненският камерен оркестър с диригент Любомир Денев-син. Хорът изпълни самостоятелно и заедно с Лиса Джерард някои от композициите в албума, който обединява още изключителни изпълнители като Давид Кукерман (перкусии), бийтбокс шампиона Skiller и др.

Същинския финал на театралния форум и прехода към музикалния фестивал ще постави прожекция на операта "Бохеми“ от програмата Метрополитън опера на живо от Ню Йорк  на 14 юни от 19 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. За трета поредна година варненската публика ще стане съпричастна с продукция на една от водещите оперни сцени в света, като за това допринася Фондация "Америка за България“.

В "Бохеми“ ще може да се види Соня Йончева като Мими в класическата постановка на легендарния Франко Дзефирели от 1981 г. Участието в една от най-популярните опери на Пучини е трета коронна роля на Соня Йончева за този сезон на сцената на Метрополитън. Именно като Мими оперната дива за първи път излиза на нея през 2014 г. и прави прави фурорен дебют. След общата им работа в "Травиата“ през миналия сезон, сега Йончева отново ще си партнира с Майкъл Фабиано в ролята на Рудолф. Диригент е Марко Армилиато. Историята на влюбените бохеми, търсещи мястото си под слънцето в бързо променящия се свят в началото на XIX век, е безсмъртна и изпълнена със страсти. Радост и тъга, любов и ревност, близост и болка – това е емоционалната реалност в Париж, люлка на изкуствата през вековете. "Соня Йончева даде всичко от себе си и Мими никога не е изглеждала по-истинска“ пише изданието Opera Online.

Билети могат да се закупят на касата на Фестивалния конгресен център, както и онлайн от неговия сайт fccvarna.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: