Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
След бурни дебати прехвърлиха собствеността на стадион "Спартак"
Автор: Пламена Николова 12:24 / 18.06.2018Коментари (3)6152
©
С 26 гласа "за", 6 "против" и 6 "въздържал се" днес Общинският съвет на Варна върна в активите на общината стадион "Спартак“, игрищата, тенис кортовете и прилежащия паркинг, предаде репортер на Varna24.bg.

Общинските съветници решиха да се сключи договор за замяна, съгласно който без доплащане Община Варна придобива всички акции в новото дружество "Стадион Спартак“.

"Инжстрой" и "Стили Роуд“ ще станат собственици на "Спортен комплекс Спартак“ ведно с останалите недвижими имоти от капитала на старото дружество.

"Не зная дали сте запознати с оценката на акциите и ДМА от лицензиран оценител. Според мен с този си акт ние ще узаконим окончателно грабежа, който е замислен без участието на тук присъстващите преди много години и смятам, че така направеният анализ не е коректен. В него за ДМА на дружеството около 14 600 000 е стойността на апортираните имоти от Община Варна. Всички подобрения са на обща стойност 2 600 000 лв. С днешното си действие ще получим стадиона и прилежащия паркинг, който е на стойност 4 800 000 лв. Ще се разделим с 10 млн.лв. В анализа има няколко точки, една от тях е некоректното попълване на размерите на сегашния стадион. Автомивка в момента не съществува, защото в момента парцела на стадиона в едно с тенискортове не е в размер и обем, в който са направени оценките. Върху част от стадиона е изградено пътно платно, въпреки че този терен е собственост на частно дружество, дали е отчужден? Искам да отбележа също, че задълженията и вземанията на дружеството. Това, което на нас ни се даде като протокол, е колкото задължения, толкова и вземания. Задълженията са на стойност 800 000, а вземанията над 1 млн.лв. На фона на този грабеж това е несправедливо.", каза общинският съветник  Григор Григоров. 

"Аз ви призовавам да гласуваме, защото в последните 28 години е имало случаи, в които сме допускали грешки, сега трябва да се изчисти въпросът и да вървим по новия път като не приемаме някакви рискове, тъй като от бизнес гледна точка който иска може да си закупи земите от новото дружество на цената, на която ги продаваме", каза колегата му Янко Станев.

"Ние решаваме казус, пред който съветът е изправен повече от десет години. Нормално е да бъдат създадени икономически интереси, за да има публично-частно партньорство. Целта е да бъде поддържан клуба и спортната база, за да има детско-юношеска школа. Сега нямаме функциониращ стадион, нямаме отбор играещ за А и Б групи, нямаме детски школи. Най-важното за мен е, че няма и виновни, затова няма да подкрепя това решение", каза общинският съветник Борислав Чапаров.

Въпреки разнопосочните мнения мнозинството гласува прехвърлянето. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Само Спартак! Всички заедно за чист и свят Спартак Варна!
0
 
 
Сега ще го направят паркинг ими ще остане пасище на животни.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: