Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Показват общата визия на Система за електронен обмен на информация в българските пристанища
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 18.06.2018Коментари (0)1767
©
Общата визия на Система за електронен обмен на информация в българските пристанища (Port Community System – PCS) ще бъде представена от генералния директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) Ангел Забуртов пред заинтересовани страни - експерти от държавни институции и представители на морския бизнес. Заключителните пресконференции по проект "Предпроектно проучване за изграждане на система за електронен обмен на информация в българските пристанища (Port Community System – PCS)" ще се проведат на 20.06.2018 г., (сряда) в гр. Варна и на 21.06.2018 г., (четвъртък) в гр. Бургас.

Проектът се финансира със средства на ЕС от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Р България чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014–2020 г. Бенефициент е ДП "Пристанищна инфраструктура".

PCS е електронна платформа, която свързва множество системи, управлявани от различни организации, които съставляват пристанищната общност. Тя е споделена – създадена е, организирана и използвана от потребители от един сектор, като в конкретния случай това е пристанищната общност. PCS се използва с цел стандартизиране обмена на съобщения между членовете на пристанищната общност и централизиране на цялата информация за пристанищата в единна система. Тя оптимизира, управлява и автоматизира пристанищните и логистичните процеси чрез единно предаване на данни, свързващи транспортните и логистичните вериги.

Изграждането на PCS е от важно значение за развитието на българските пристанища - предоставя  ефективен обмен на информация и води до намаляване на административната тежест. Внедряването й ще доведе до премахване използването на хартиените носители, осъществявайки взаимовръзки между митница, гранична полиция, фитосанитарен, ветиринарен и здравен контрол, терминални пристанищни оператори, спедитори и превозвачи. Тя ще улесни обмена на информация в пристанищата по електронен път, спестявайки време и средства.

Въвеждането в експлоатация на PCS ще подобри конкурентната позиция на българските морски пристанища, ще улесни морския бизнес и ще подобри ефективността на пристанищните дейности, действайки като неутрална и отворена електронна платформа, която дава възможност за интелигентен и сигурен обмен на информация между заинтересовани страни от публичния и частния сектор. Изграждането на системата е поредната крачка напред в развитието и модернизирането на пристанищата у нас, след въвеждането от ДППИ на електронното управление в морския и речния транспорт – системите “Single Window" по море и река.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: