Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Камчия“ участва в Десетилетието на детството
Автор: Екип Varna24.bg 17:17 / 20.06.2018Коментари (0)2187
©
С успешното приключване на първата детска лагерна смяна, Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия“ подкрепи Десетилетието на детството - инициатива на президента на Руската федерация Владимир Путин.

Към Подмосковието отпътуваха 100 щастливи и почернели от слънцето деца, които през последните седмици разкриха нови възможности и намериха приятели в "Камчия“. Талантливите възпитаници на различни училища в руския наукоград Зеленоград бяха на детски лагер в "Камчия“ по проект на Центъра за народна помощ "Благовест“, реализиран в рамките на инициативата "Десетилетие на детството“ – 2018 – 2027. Лагерната смяна в "Камчия“ бе награда за високи постижения в науката, творчеството, изкуствата и спорта. С възможността децата да получат отдих на морския бряг в прекрасните условия на най-добрия детски лагер в България се ангажира лично Зинаида Драгункина – председател на Комитета на Съвета на Федерцията по наука, образование и култура към Федералното събрание на Руската федерация. Десетилетието на детството в Русия има за цел да мобилизира всички сили и ресурси на държавата за качественото обезпечаване на здраве, образование и успешно развитие на всяко дете.

В "Камчия“ руските деца се включиха в една от най-престижните и атрактивни собствени програми на комплекса - "Нашият дом - Земята“. В програмата на лагерната смяна, младите изследователи разкриваха тайните на Земята и Космоса, чрез много игри на плажа и в парка на комплекса, походи и експерименти. Те имаха уникалната възможност да се срещнат и разговарят с шестима космонавти от България, Русия и Румъния по време на отбелязването на 30-годишнината от Втория съветско-български космически полет, да се скачат с Международната космическа станция на аналога на спускаемия космически апарат "СОЮЗ – ТМА“. Обсъдиха и нарисуваха различни екологични въпроси, свързани с планетата, научиха нови факти при участието си във викторина "Тайните на зелената планета“, проведоха танцов маратон, състезание по плажен волейбол и мастър клас по авиомоделизъм. На плажа получиха нови имена от морския бог Нептун. Посветиха свои рисунки на Деня на Русия, участваха в пушкинските дни. В Славянския център получиха нови знания за вековните връзките между Русия и България и славянския корен на двата народа. Те участваха и спечелиха специални призове и отличия в първото юбилейно издание на Фестивала за детско творчество "Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на ЮНЕСКО и през тази година отбелязва 10-годишен юбилей.

"Децата се влюбиха в "Камчия“, в морето, в гостоприемността на българските приятели. Изразяваме искрена признателност за вниманието, което оказахте на нашите деца. Пожелаваме ви в живота да сте обградени от толкова добри и щедри хора, каквито сте самите вие“, написа преди тръгването си ръководителят на групата Юлия Ларина.

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия“ е уникален международен център за отдих, образование, творчество, култура, спорт и здраве. В продължение на над 10 години в комплекса се прилагат иновативни собствени програми за обучение и възпитание на деца и младежи, за тяхното творческо, интелектуално, културно, ценностно, духовно-нравствено развитие, за патриотичното им възпитание и изграждането им като личности.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: