Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
Моуриньо не вярва, че напускането на Лопетеги ще се отрази зле на Испания
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 22.06.2018Коментари (0)3298
©
Медийната буря и спекулациите около драмата с уволнението на досегашния треньор на испанския национален отбор Юлен Лопетеги не стихват. Специалистът беше уволнен само 2 дена преди началото на Световното първенство по футбол в Русия. Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес предприе крайната мярка, тъй като е бил ядосан от решението на Лопетеги да напусне поста си след Световното първенство и да поеме "Реал Мадрид“. Лопетеги дори обяви решението си на своите досегашни работодатели броени минути преди новината да избухне в медиите.

Испанската федерация назначи досегашният помощник-треньор Фернандо Йеро временно на длъжността "старши треньор“. Така Йеро ще води "Ла Фурия“ на най-големия футболен форум тази година.

Повечето експерти и колеги на Лопетеги обаче не смятат, че внезапната промяна в треньорския щаб ще доведе до по-лошо представяне на играчите на терените в Русия.

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед“ Жозе Моуриньо даде пространно интервю за руски телевизионен канал, в което засегна и темата около уволнението на Лопетеги.

"Това наистина е доста странна ситуация.“ – каза Специалният. "Аз не съм сигурен какво точно се случи. Дали Испания уволни треньора си, или треньорът се самоуволни сам, в светлината на всичко, което се случи около неговия договор с "Реал Мадрид“. Разбирам и двете гледни точки. Няма как да не чувствам съжаление към Лопетеги. Той беше с този отбор в последните две години и ги класира на първенството, а сега няма да може да завърши цикъла във финалния турнир. В същото време обаче разбирам и гледната точка на Испанската федерация. Те със сигурност са били крайно разочаровани за загубят треньора си в такъв момент, и то скоро след като минаха преговорите за удължаването на неговия контракт на поста национален селекционер.“

"Още повече, ако информацията в медиите е вярна, федерацията е била уведомена за решението на Лопетеги само минути преди да излезе прес-съобщението от "Реал“. Това е наистина доста странно и необичайно в подобни ситуации. "

Относно отзвука върху играчите на отбора, Моу отговори: "Испания има отбор, който е пълен с качествени и опитни играчи. Те се разбират на терена мигновено, обикновено дори само с един поглед. Наистина не мисля, че ситуацията около треньора ще даде някакво негативно отражение върху психиката и представянето на играчите. Фернандо Йеро и досега беше част от треньорския щаб, и това естествено също ще допринесе за плавния преход. Играчите са толкова опитни и сработени помежду си, че титулярите в даден мач просто изпъкват, по съвсем естествен начин.

Вижте в Ефбет най-добрите коефициенти за мачовете от Световното първенство по футбол и за нов световен шампион! Отворете си сметка, вземете Ефбет бонус и залагайте на мачовете в Русия!

Журналистите поставиха на португалеца и щекотливия въпрос кой ще победи в сблъсъка между Испания и Португалия в петък вечер. " Аз естествено съм фен на Португалия, но все пак няма да драматизирам една евентуална загуба в първия мач от Испания. Също както и няма да бързам да се радвам прекалено много, ако моят отбор спечели. Мисля, че и двата отбора ще се класират за следващата фаза каквото и да стане в първия мач, тъй като са два от най-класните отбори в турнира.“

Още по темата: общо новини по темата: 36
16.07.2018
15.07.2018
12.07.2018
11.07.2018
11.07.2018
10.07.2018
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: