Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Малчугани гушкаха полицейски кучета и се катериха по тежката бронирана машина "Пустинна котка"
Автор: Пламена Николова 09:04 / 25.06.2018Коментари (0)6386
Уникално забавление за варненските малчугани бе срещата с полицейски кучета и съприкосновението с бойна офроуд техника, пожарни и полицейски коли, по време на деветата благотворителна кампания "С обич за децата, в памет на бащите герои", която се проведе във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Голямата атракция бе тежката бронирана машина "Пустинна котка" на Военна полиция, ползвана за мисии в Афганистан. В събитието се включиха и двете специално обучени да откриват дрога и взривни вещества гранични кучета - Айрън и Атина.

Събитието, в помощ  на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието в гр. Варна, се проведе на входа на Морската градина. То бе открито с изпълнения на представителния духов оркестър на ВМС, който изпълни и химна на републиката. Около слънчевият часовник бе изложена полицейска и военна техника, а малчуганите за минутки се превръщаха в полица и и пожарникари, които пускаха сирените на автомобилите. 

Трогателно слово изнесе и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. 

В концерта взеха участие клуб за народни танци "Моряците“, възпитаници на студио "Палас", Клуб по бойни спортове "Одесос" Варна, ДТС към Ансамбъл "Девня“, Вокална формация "Бънджи Сингърс", ДФА " Българче“, пианистът Тонислав Троев, клуб по танци "Стар денс", вокална група "Весели щурчета", възпитаници на НУИ "Добри Христов“, балетна формация "Звездна дъга", възпитаници на музикалните педагози Мила Маврова и Кремена Матева, клуб "Огледало“ и много други.  

Събитието се осъществи с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и с подкрепата на Варненска и Великопреславска митрополия, Община Варна, ОД на МВР Варна, ГД "Охрана“, ГД "Изпълнение на наказанията“, Военна полиция – Варна и Министерство на отбраната. Патрон на кампанията е областният управител Стоян Пасев.

Организатори на кампанията са Синдикална федерация на служителите в МВР – СФМВР и Синдикат на служителите на затворите в България – ССЗБ. 
Средствата, събрани по време на концерта ще отидат за подпомагане на децата и семействата на загиналите и пострадали служители на назованите структури.

Кампанията ще продължи през септември с футболен турнир.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: