Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът на Ветрино подписа договор за спечелено от общината финансиране
Автор: Екип Varna24.bg 10:57 / 27.06.2018Коментари (0)1517
©
Кметът на Община Ветрино д-р Димитър Димитров подписа договор за спечелено от общината финансиране по проект BG05M9OP001-2.010-0286-C01 "Социално предприятие "Помощ в дома и в градината" - генератор на социална възвръщаемост в община Ветрино", който  се осъществява чрез процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.010 "Развитие на социалното предприемачество" по  Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз.

Общата стойност на проекта е 299 897.22   лева, размерът на европейското съфинансиране е 254 912.64 лева /85%, размерът на националното съфинансиране е  44 984.58 лева/15%.

Период на изпълнение: 04.06.2018 – 31.12.2019

Обща цел:

Подобряване качеството на живот на лица в неравностойно положение в община Ветрино, давайки им право на избор, независимост и достойнство, посредством разнообразни дейности за социално включване и интеграция на пазара на труда.

 

Специфични цели:

Специфична цел 1 "Подобряване на достъпа до заетост на хора с увреждания, лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица, чрез предоставяне на актуална информация относно пазара на труда, изискванията за практикуване на отделните професии, възможностите за обучение, квалификация и преквалификация, което е критерий за успешна професионална и житейска реализация, съобразена с възможностите на лицата от целевите групи"

Специфична цел 2 "Повишаване квалификацията на лица от целевите групи по проекта"

Специфична цел 3 "Възстановяне трудовата активност на лица от целевите групи"

Специфична цел 4 "Установяване на нагласите на лицата от целевите групи, изграждане на взаимно доверие и задоволяване по най-ефективен начин на идентифицираните потребности, снемане на напрежението в трудни работни ситуации"

Специфична цел 5 "Разширяване на възможностите за предоставяне на услуги за социална и професионална интеграция на лицата от целевите групи"

Специфична цел 6 "Разчупване на стереотипите и промяна на нагласата на обществото и работодателите спрямо хората с увреждания, лицата в неравностойно положение на пазара на труда и другите социално изключени лица"

Целеви групи: В проекта ще бъдат включени 40 лица:

Хора с увреждания - 5

Лица в неравностойно положение на пазара на труда-30

Други социално изключени лица - 5

Ще се адресират потребности от образователни и консултантски услуги за професионална реализация, устойчива заетост в малките населени места, увеличаване на човешките ресурси в социални услуги, разнообразяване и разширяване обхвата им на терен, спазване организацията на ползване на градинки и паркови пространства, поддържане на озеленителната инфраструктура от квалифицирани лица.

Лицата от целевите групи, желаещи да се включат в проекта, подават заявление по образец и придружаващи документи по настоящ адрес до кмета на община Ветрино.

Специалисти:

1. експерт "психо-социална подкрепа"- 1 лице на трудов договор, 4 часов работен ден, висше образование, специалност "Психология", магистърска степен, опит в изпълнение на сходен тип дейности и работа с подобни целеви групи- минимум 6 години, опит в изпълнение на проекти- минимум 4 години.

2. мотивационен консултант- 1 лице на граждански договор, 400 часа, висше образование, специалност "Психология", магистърска степен, опит в изпълнение на сходен тип дейности и работа с подобни целеви групи- минимум 6 години, опит в изпълнение на проекти.

3. социален консултант- 1 лице на трудов договор, 2 часов работен ден, висше образование, магистърска степен, опит в изпълнение на сходен тип дейности и работа с подобни целеви групи- минимум 3 години, опит в изпълнение на проекти- минимум 3 години.

4. консултант юрист- 1 лице на граждански договор, 115 часа, висше образование, специалност "Право", магистърска степен, опит в изпълнение на сходен тип дейности - минимум 4 години, опит в изпълнение на проекти.

5. консултант маркетинг и мениджмънт- 1 лице на граждански договор, 380 часа, висше образование, икономически профил, магистърска степен, опит в изпълнение на сходен тип дейности - минимум 4 години, опит в изпълнение на проекти.

Лицата, желаещи да се включат в проекта като специалисти, подават заявление по образец и придружаващи документи по настоящ адрес до кмета на община Ветрино.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: