Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Варненски ватерполисти спечелиха шампионската титла след атрактивен финал
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 28.06.2018Коментари (0)3957
©
Отборът на Черноморец завърши на второ място на шампионата във Варна
С след дълъг маратон от срещи, усилен труд и тренировки състезателите на "Черноморец" се окичиха със сребърните медали от държавното първенство за момчета до 13 години. По пътя към вицешампионската титла възпитаниците на треньора Светозар Владков преминаха през три регионални, един финален турнир и супер финал в Топ 4, за да триумфират втори в България.

Мачовете в последната фаза от шампионата се проведоха във Варна. Във Файнъл фор един срещу друг се изправиха четирите най-добри отбора в страната. В най-оспорвания и интригуващ двубой "Черноморец" отстъпи с 3:6 от шампиона "Комодор". Двата отбора са абсолютно равностойни, но единствено малшансът лиши бургаските момчета от възможността да спечелят отличие от най-благороден медал.

"Варненци започнаха с бързи четири гола през първата част, но въпреки това се върнахме в мача. Пропуснахме две дузпи и ударихме няколко греди, а шансът беше на страната на съперника, който вкара всичко", коментира треньорът на вицешампионския отбор Светозар Владков, който спечели среброто и през миналия сезон.

Резултатите от останалите срещи са красноречиви за силата и потенциала, с който разполага "Черноморец". Без проблем "акулите" победиха "Ботев" с 13:7 и КПС "Варна" с 12:4.

"Винаги сме били във финалната тройка. Отново сме втори, но съм горд и доволен от вицешампионската титла.  Работим целенасочено, проявяваме постоянство. Второто място е атестат за свършена работа и стимул и дразнител за преследване на целта и през следващата година. Всички тези турнири, които изиграхме, се отразиха положително върху децата и върху развитието на водната топка в Бургас и в страната. Обновяването на плувната база ще ни даде възможност да привлечем още състезатели, за да можем да правим селекция", каза Владков.    

Крайно класиране: 1. Комодор; 2. Черноморец; 3. Ботев /Вр/; 4. КПС Варна.

Резултати: Комодор – Черноморец 6:3, Комодор – Ботев 9:4, Комодор – Варна 11:4, Черноморец – Ботев 13:7, Черноморец – Варна 12:4, Ботев – Варна 13:10.

Вицешампионският състав на "Черноморец": Диан Мантаров, Самуел Караджиян, Боян Георгиев, Йосиф Караджиян, Мартин Вангелов, Виктор Тарашев, Калин Узунов, Константин Колев, Александър Китенов, Антоний Христов, Даниил Чеботарев, Мартин Иванов, Кристиян Илиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: