Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Грандиозен концерт "Звездите на Камчия" зарадва стотици гости
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 02.07.2018Коментари (0)1941
©
Грандиозен концерт "Звездите на Камчия" се проведе в препълнената киноконцертна зала на детския лагер "Черноморски"! Фестивалното движение "Звездите на Камчия", което се провежда под знака на UNESCO, през тази година отбелязва своя 10 юбилей.

Участниците в лагерните смени в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" показаха, че за детските таланти няма измерения и граници. 33 прекрасни изпълнения бяха показани пред повече от 600 гости на "Камчия" в конкурсната програма на фестивала за детско творчество "Звездите на Камчия". 15 бяха номерата в извънсъстезателната програма. Всички участници получиха грамоти, а най-добрите – медали, разпределени в осем категории.

По традиция концертът бе открит от художествения директор - певицата и актриса Грета Ганчева.

В творческото събитие се включиха децата от обществената организация "Славянка", които изучават в "Камчия" руски език, от руската математическа школа "Чичо Ник", от културно-образователния център "Планета", от център "Исток" от Германия, от фолклорния клуб "Лъвчетата", деца от Долен чифлик, които са на лагер в "Радуга", от средните училища "Никола Вапцаров" и "Иван Вазов" в Силистра, от фолклорната група "Св. Кирил" от същия град. Всеки от четирите отряди в "Черноморски" също имаше свои представители.

На сцената видяхме изпълнения на пиано и на китара. Публиката дълго аплодира дайчовото хора и гайдата на Борислав Лазаров, който по-късно бе определен от журито за победител в номинацията "Вълшебен музикант на Камчия". Впечатляващи бяха хип-хоп танците, акробатическите и гимнастически изпълнения, българските народни хора, ирландските танци и руския казачок. В номинацията "Вълшебен танц на "Камчия" бяха дадени две първи места - на Дария Штейн от германския център "Исток" за нейната "Спортна полка" и на Алиса Камардина от първи отряд за танца "Небето над Лондон".

"Чародей на Камчия" стана Анита Пхакадзе от втори отряд с изпълнението на стихотворение и инструментален съпровод на китара.

Любимец на публиката е Евгения Хофман от културно-образователния център "Планета", а зрителските симпатии обра танцовата формация "Ритъм".

Философията на детското движение "Звездите на Камчия" е, че всяко дете носи в себе си уникални творчески заложби, които трябва да бъдат открити и развивани. Движението приобщава талантливите деца, техните родители, педагози, творци и артисти, които са съпричастни към идеята. Фестивалът се провежда за 10-та година, има над 100 издания, като на сцените на "Камчия" са участвали повече от 100 000 деца от 6 до 16 години от над 70 държави по света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: