Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павел Христов: Варна е все по-близо до идеята за туристическа дестинация на четири сезона
Автор: Екип Varna24.bg 12:01 / 03.07.2018Коментари (0)1694
©
Българското председателство на Съвета на Европа приключи успешно. То допринесе за създаването на по-различен, положителен имидж за България на европейската сцена, коментира по време на среща с граждани във варненския район "Приморски" народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов. На срещата присъстваха районният кмет Петя Проданова, районният ръководител на ГЕРБ Лилия Христова, общински съветници и граждани.

Според Павел Христов едно от най-големите постижения на Българското европредседателство е поставянето на темата за евроинтеграцията на Западните Балкани.

"Като особен успех можем да тълкуваме приемането на три от четирите основни приоритета от Австрия в качеството й на председателстваща Съвета на Европа. Голямата гордост за България безспорно е приоритетът "Западни Балкани“. В рамките на председателството бе поставена и определена дата за начало на преговорите за присъединяване към ЕС на републиките Македония и Албания - нещо, което е стратегически важно за страната ни“, добави Павел Христов.

Народният представител разгледа постигнатите успехи в две основни плоскости – статистически и политически.

"Статистическите показват, че по прогнозни очаквания за посещения от 20 000 делегата на 284-те организирани събития, крайният резултат е, че делегатите, които са ги посетили, са над 35 000. Това е почти двоен интерес спрямо предварително заявеният. Медиите имаха нагласа, че ще презентират онлайн събитията, а действително те посетиха многократно България", коментира Христов.

По време на срещата той постави акцент върху Закона за водите, който бе гласуван на второ четене преди седмица. Депутатът обясни, че е създаден регламент, чрез който водният ресурс от находища, попадащи на територията на няколко общини и райони едновременно, да се ползва от всички. Новите законови текстове ще позволят на общините Варна, Аврен, Аксаково, Белослав, Долни чифлик и Суворово да разгърнат своя потенциал в областта на балнеологията, СПА и уелнес туризма.

"Община Варна не можеше да използва и стопанисва над 90 % от ресурса си, тъй като подземните водни тела, минаващи под нашата община, имат трансграничен характер и попадат в обхвата на три области – Варна, Добрич и Шумен. Беше много трудно да се установи коя е общината, която трябва да стопанисва този ресурс. След законовите промени този проблем вече е разрешен. И администрацията ще има възможност да реализира един от основните приоритети на кмета на Варна Иван Портних, а именно – "Варна – туристическа дестинация на четири сезона“, добави Христов.
По време на срещата народният представител от ГЕРБ коментира още въпроси на граждани, свързани с предстящото членство на България в Еврозоната, както и теми, засящи мигрантската политика на ЕС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: