Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Силен септември очакват хотелиери по морето
Автор: Екип Varna24.bg 16:49 / 05.07.2018Коментари (0)2751
© Varna24.bg
Силен септември очакват хотелиерите по морето, съобщи проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара по телевизия "Черно море“. Прогнозата е на база проведените разговори с туроператори, които сочат, че сега се правят резервации за останалите незапълнени места по време на ранното записване. Причината според експерта е в световното първенство по футбол, което тече в Русия и което привлича много зрители на стадионите или пред малкия екран. Поради това те отлагат лятната си почивка за края на сезона. 

По време на Световното първенство – т.е. от 15 юни до 15 юли, хотелиери по морето, които не са успели да попълнят базата си на сто процента, предлагат адекватни промоционални оферти.  Капацитетът почти навсякъде обаче е покрит на 100% и сезонът протича нормално, увери Стоян Маринов, но допълни, че пикът ще е след края на Мондиала. 

Според експерта ценовата политика на българските хотелиери е разумна и адекватна, тъй  като офертите са изгодни, съобразно качеството, което се предлага. "За нивото на обслужване можем да съдим от коментарите на туристите в социалните мрежи и резервационните платформи и оценките за България не отстъпват от тези за Турция да речем, която е един от преките ни конкуренти“, подчерта Стоян Маринов.  Той отбеляза, че южната ни съседка има предимство по отношение на това, че тъй като не е в рамките на ЕС, няма ограничение държавата да подпомага частния сектор и поради тази причина се спонсорира всеки полет до 16 турски летища от Русия или страните в Западна Европа, та дори и от по-далечни места като Индия и Индонезия.  "Трябва да следим какво правят конкурентите ни, които са членове на ЕС, за да се равняваме по тях и да предлагаме по-изгодни условия, ако можем. По отношение на руския пазар това може да е съкращаване на времето за издаване на визи или облекчаване на административната процедура“, каза още Стоян Маринов. 

Според представителя на Варненската туристическа камара до този момент се оправдават очакванията, че ще имаме повече туристи, повече нощувки и повече приходи, но ръстовете няма да са същите, както миналата година. Прогнозата му е ръстът тази година да е до 5%, но да получаваме повече приходи от един турист. 

Няма да се оправдаят най-песимистичните прогнози за отлив на руските туристи от България поради стабилизиране на отношенията на страната им с Турция, смята Стоян Маринов. Според него спадът ще е в рамките на 5%, което по думите му не е толкова зле на фона на агресивната рекламна политика, налагана от южната ни съседка. "Много правилна е позицията на Министерството на туризма в тази връзка. Министър Ангелкова участва във всички форуми в Русия, среща се с губернатори на области и с всички отговорни лица, които да формират положителен имидж на България в страната“, коментира експертът. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: