Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Днес започва един от върховите проекти на Музикалното "Варненско лято"
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 06.07.2018Коментари (0)2846
©
Общността на почитателите на класиката във Варна се ориентира бързо в специалните моменти от програмата на Международния музикален фестивал "Варненско лято“ 2018 и вече почти напълно изкупи билетите за трите концерта от амбициозния проект Интеграл на Сонатите за пиано и цигулка на Бетовен. Това ще бъдат три запомнящи се вечери в Градската художествена галерия, където по идея на проф. Минчо Минчев ще свирят 14 блестящи български музиканти – цигулари и пианисти със световна кариера.  

Поредицата отварят днес от 19 часа Мила Георгиева, Албена Данаилова и Гергана Гергова, които ще изпълнят Сонати за пиано и цигулка 2, 5 и 9 заедно с именитата пианистка Пламена Мангова. И трите цигуларки са  ученички на най-големите в музиката и развиват успешни кариери по световните сцени. 

Албена Данаилова е потомствен музикант, получил музикалното си образование в академиите на София и Рощок. Печели конкурси и работи като концертмайстор на Лондонската филхармония и първа цигулка на Баварската държавна опера. През 2008 г. Влиза в историята като първата жена-концертмайстор на оркестъра на Виенската държавна опера. 

Пътят на Мила Георгиева в музиката започва от 4-годишна възраст. На 9 г. вече свири в дует с Минчо Минчев. Учи цигулково майсторство при него, както и при знакови фигури като Ифра Нийман и Дороти Дилей и прави световна кариера, която продължава и в момента.   

И друга известна ученичка проф. Минчо Минчев от Есен - Гергана Гергова, ще участва в първата вечер на Интеграла. Концертмайстор на симфоничните оркестри на Люцерн и Мадрид, тя е гостувала с концерти в Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия. 

Именитата пианистката Пламена Мангова ще бъде на рояла в този първи концерт. Самата тя започва пътя си с поредица награди на международни конкурси и дебют в Парижкия театър "Шатле", откъдето тръгва и нейния изключително успешен път по световните сцени. 

Интегралът Цигулковите сонати на Бетовен продължава на 9 юли, когато отново в залата на Градската галерия, ще се изявят едни от най-младите звездни надежди в българската музика Кристиан Георгиева, Лия Петрова, Велислава Танева и Йоанна Каменарска в партньорство с пианистките Виктория Василенко и Христина Танева. 

Финалната третата сонатна вечер е на 12 юли с класата на Светлин Русев, Николай Минчев и пианиста Евгени Божанов, когато фестивалната публика ще види и своя фаворит проф. Минчо Минчев. 

Поради големия интерес към заключителния концерт на 12 юли организаторите ще инсталират голям екран в двора на Галерията и така още 120 души ще могат да съпреживеят на живо изпълненията на обичаните виртуози. 

Началото на трите сонатни вечери е от 19 часа. 

Билети от Касата на ФКЦ. Цени на билетите от 5 лв. Билети за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв. 




Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: