Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кометата в парка на "Аспарухово" опустошена и превърната в тоалетна
Автор: Пламена Николова 10:50 / 09.07.2018Коментари (4)8315
Кометата в парка на "Аспарухово" е опустошена и превърната в микросметище, видя репортер на Varna24.bg.

Корабчето от Татово време, което дълги години работи като атрактивно заведение, е опустошено и разбито. Все още не е ясна съдбата на някогашния плавателен съд, тъй като търгът за неговата продажба се обжалва от един от участниците в него.

"Обжалваме търгът, тъй като смятаме, че той е опорочен. Не можем да коментираме какво смятаме да правим с кометата, ако спечелим обжалването, тъй като това е фирмена тайна, но можем само да заявим, че на варненци ще им хареса. Ще спазим стриктно заповедта на областния управител Стоян Пасев и изискванията на закона“, заяви за Varna24.bg Максим Петков от ДЗЗД БЛЕК СИЙ ТРАВЕЛ, консорциумът, който обжалва тръжната процедура.

Според него изходът от делото, заведено в Административен съд Варна, ще стане ясен не по-рано от края на годината. Това означава, че и това лято Комета 5 вместо да бъде превърната отново в заведение, атракция или музей, ще загрозява парка на "Аспарухово". Плавателният съд е целият изрисуван в графити, а вътре всичко е потрошено и заринато от боклуци. По миризмата, която се носи от корабчето може да се съди, че се използва и за тоалетна.

Ето какво сочи документацията от търга, публикувана на сайта на областна администрация през април:

Със заповед на областен управител на област с административен център - Варна е открита процедура за провеждане на търг с тайно наддаване за продажба на движими вещи – държавна собственост - бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5

С Решение № 5 от утвърдения по надлежен ред тръжен протокол, тръжната комисия, след класиране на участниците в търга, е предложила на областен управител на област с административен център - Варна да бъде издадена заповед, с която класирания на първо място участник ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил най – висока цена за закупуване на бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ в размер на 10530.00 лв. с ДДС  да бъде определен за купувач на правото на собственост на движимата вещ.

Ето и класирането след провеждането на търга:

Класирам участниците в търг с тайно наддаване за продажба на движима вещ – държавна собственост - бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ по следния начин:
1. На ПЪРВО МЯСТО - ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил цена в размер на 10530.00 лв. с ДДС / десет хиляди, петстотин и тридесет лева с ДДС/.
2. На ВТОРО МЯСТО - НАДИН 22 ЕООД, предложил цена в размер на 8050.00 лв. с ДДС /осем хиляди и петдесет лева с ДДС/.
3. На ТРЕТО МЯСТО - ДЗЗД БЛЕК СИЙ ТРАВЕЛ, предложил цена в размер на 8002.00 лв. с ДДС /осем хиляди и два лева с ДДС/.

Заповедта на Стоян Пасев гласи:

Определям за КУПУВАЧ на правото на собственост на движима вещ - бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ – частна държавна собственост, съгласно Заповед № 2401 / 15.12. 1997г. на Министъра на финансите на Република България, находяща се в град Варна, община Варна, област Варна, район Аспарухово, поставена върху имот – частна държавна собственост, представляващ поземлен имот (ПИ) с идентификатор 10135.5506.864, подробно описан в акт за частна държавна собственост № 8249/10.05.2012г. класирания на първо място участник ХАЙ – ТЕХ ПРОДЖЕКТ ЕООД, предложил най – висока цена за закупуване на бивш плавателен съд  - кораб "Комета – 5“ в размер на 10530.00 лв. с ДДС. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.07.2018 г.
0
 
 
За първите: Не съм ги и чувал, но са някакви Украйнци... За какво ще го ползват, не се казва? За вторите: Надин 22 е фирма за изкупуване на цветни метали, предполагам искат кометата за да я нарежат и продадат за желязо, сигурен съм, че ще си избият тези 8000 лева. За третите: Блек Сий Травел? Какви са тез? С какво се занимават? За какво ще ползват този движима вещ? Не трябва ли като във всяка цивилизована страна, тази движима вещ да бъде продадена, на този който спечели с най-добра идея за развитие на тази вещ, било то музей, рестурант, дискотека и т.н. Да се гласува от общинският съвет, коя идея е най-добра за варненци или да се пусне на публично гласуване? Само питам...
0
 
 
Портних е виновен, защото е некадърен.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: