Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майстори на танца ще преподават класика и модерн в Международната лятна балетна академия във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:00 / 10.07.2018Коментари (0)1724
©
Балетният свят брои дните до началото на 28-ото издание на Международния балетен конкурс Варна – първия и досега най-престижен състезателен форум в професионалния балет. Началото на Балетната Олимпиада е тази неделя, на 15 юли в живописния Летен театър. Паралелно със състезателната програма в дните от 15 до 29 юли ще се провеждат занятията на изключително търсената от младите танцьори Международна лятна балетна академия. Те по традиция ще бъдат в тренировъчните зали на Двореца на културата и спорта. Над 100 млади участници ще имат шанс да усъвършенстват стила си при майстори на танца от цял свят.

Звездно име стои начело на Академията и тази година. Златната медалистка от Международния балетен конкурс във Варна Лойпа Араухо от Куба не само че ще бъде в журито на 28-ата Балетна Олимпиада. Тя е и художествен директор на Международната лятна балетна академия. Великата балерина, която от години е и преподавател, ще показва тънкостите на класическите вариации.

Друг лауреат от Варна - д-р Диляна Никифорова - фаворит на публиката и примабалерина, също ще изработва детайли във вариациите в Академията. Майсторски класове ще имат още Андрей Босов от Русия и Емма Данита от САЩ. Стилистиката на характерните танци ще показва Наталия Злобина от Русия. Организаторите от фондация "Международен балетен конкурс Варна“ неизменно осигуряват в Академията, която върви успоредно с надпреварата на Летния театър, да бъдат представяни големите направления в танца. Затова отново ще има класове по модерен и съвременен танц. Ще ги водят Ангелина Гаврилова от България, Сара Лоренко от Италия и Хийтър Уеър от САЩ.

Създадена по идея на покойния доц. Емил Димитров – моторът на Варненския конкурс, Международната лятна академия е невероятна възможност за младите надежди на танца да репетират с големите преподаватели през деня, а вечер да наблюдават наученото на конкурсната сцена в изпълнение на участници от световна класа. Тя хвърля онзи мост, който разширява бъдещето пред Международния балетен конкурс, като подготвя нови участници, шлифова младите артисти и влива нови подкрепления в публиката от ценители.

В продажба са билетите за всички концертни вечери. Цените на билетите за Първи тур започват от 8 лв., за Втори тур от 10 лв, за Трети тур от 18 лв., а за двете Гала вечери – от 25 лв. Билетите за концертните вечери могат да се купят от ДКС, Летен театър както и онлайн. 

Пълна програма на балетните вечери и гала-концертите на Балетната Олимпиада можете да откриете на сайта на конкурса: http://www.varna-ibc.org.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: