Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец: Гонки с мощни мотори и тунинговани автомобили тресат "Аспарухово"
Автор: Пламена Николова 16:13 / 10.07.2018Коментари (8)13384
Варненец сподели в жалба до председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов някои притеснения относно проблеми в район "Аспарухово". Ето какво сподели той за Varna24.bg:

Чрез настоящия сигнал изразявам притесненията си - своите и на група граждани за проблеми, свързани с нарушаване на обществения ред и спокойствието на живущите на територията на район "Аспарухово", Община Варна в района на ж.к."Дружба" и блоковете по бул."Първи май".

След направените големи инвестиции и извършените ремонти от Кмета на Община Варна за подобряване на инфраструктурата и общата градска среда в район "Аспарухово", разширението на улица "Мара Тасева", ремонта на бул. "Първи май" и новото кръгово кръстовище възникнаха следните проблеми:

Новите настилки предоставиха възможност за движение на автомобилите и моторите с много по-висока скорост. Неблагоразумни шофьори не се съобразяват с ограниченията на скоростта в населено място и особено в късните часове се развиват високи скорости по това кратко трасе. Организират се гонки при което шума от мощните мотори и тунинговани автомобили тресе целият район "Аспарухово". Невъзможно е да се почива през тъмната част на денонощието, което изнервя гражданите в района на ж.к."Дружба".

Отправени бяха устни питания по този въпрос към представители на 4 РПУ, но от там ни насочиха към ПК "Обществен ред и сигурност" към Общински съвет - Варна. Те считат, че си изпълняват правилно задълженията по контрола, което според нас особено вечер се разминава напълно с реалната обстановка.

Желая въпросът да бъде разгледан в ПК " Обществен ред и сигурност" към Общински съвет- Варна с цел вземане на решение за предотвратяване на този шумов тормоз над жителите /зачестяване на проверките през тъмната част на денонощието и поставяне на камери за скоростта/.  

При строежа на булевард Мара Тасева бяха затворени 3 изхода на ж.к."Дружба" за ляв завой за излаз към центъра на града, при което остана само изход "на дясно". С това решение се създава натоварване на кръстовищата на бул."Мара Тасева" с ул."Кирил и Методий". Желаем след обстойно разглеждане на проблема и при възможност за отваряне на поне един от изходите на ж.к."Дружба" към бул."Народни будители" или ул."Кирил и Методий", с което да се намалят задръстванията, образувани от единствения изход за завиване към центъра на града под у-ще "Христо Ботев" .

Премахването на пешеходни пътеки на бул."Народни будители" в района на кръговото и поставянето на пешеходен надлез все още не осигурява безопасността на гражданите. Оказва се, че има пешеходци, които в желанието си бързо да преминат и да хванат пристигащ автобус от двете страни при спирка "Народни будители2" създават предпоставки за ПТП. Те са опасни, както за себе си, така и за останалите участници в движението. Липсата на предпазни заграждения е основната причина за нерегламентираното пресичане.

Тези въпроси бих желал да поставя на Вашето внимание, като същите бъдат разгледани в комисии и след вземане на решения да бъдат предприети всички необходими действия и мерки от компетентните органи и институции.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
и надлез да има,пресича се безразборно ,а гонките ум да ти зайде
0
 
 
В коя " чужбина" имате предвид? Защото пред квартирата ми има изграден изкуствен " шикан", на стотина метра два 90В° завои през 20 метра, а след 400 метра кръгово. Отделно, магазин Алди се намира в центъра на ЗОНА 30 км/ч.
0
 
 
легнал полицай на всяка пътека тогава ще видим в Испания е така
0
 
 
Да, нужни са!!! Иначе се трепят като мухи, че и невинни хора страдат ог това безумие!!!
0
 
 
очаквайте скоро и на магистрала Левски Писта за F1 в града между квартали, къде хора ще бягат и ще загиват по тази писта. Като в момента на ул. Народни Будители ( http://bgurban.com/ptpmap/ )
0
 
 
подобни пасарелки отдавно не правят по цял цивилизован свят, защото намаляват пешеходна достъпност в града, и провакира още повече автомобилен трафик. И не осигурява безопасност за хора, защото хора все пак ще пресичат по пътното платно, особено когато асансьори няма да работят, в същото време водачи не очакват там хора, защото няма зебра, като резултат става още по-опасно. Дори на тази случайна снимка можете да видете човек на платно.
0
 
 
Не им обръщайте внимание на тези. Искал излаз. Като на село. протестира против моторите, а той по-зле и от тях. Щото с кола му е проблем да направи две маневри повече. Булевардите във Варна са, като селски пътища. На бул. трети март всеки влиза и излиза, прави обратно завои където си иска. Пред Алати е ад. На всички главни трасета трябва да се сложат мантинели, както направиха пред автогарата. А посредата и бодлива тел за малоумни пешеходци :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: