Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Франция ликува! Петлите попариха надеждите на Белгия и са на финал
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 11.07.2018Коментари (0)1757
©
Франция е първият финалист на световното първенство по футбол в Русия. Петлите надвиха Белгия с минималното 1:0 на стадион "Крестовски“ в Санкт Петербург.

Самюел Юмтити в 51-ата минута вкара с глава единствения гол за "петлите", които мечтаят за втора световна титла след тази през 1998 година, когато бяха домакини на шампионата на планетата. Французите бяха финалисти и през 2006 година в Германия, но тогава загубиха от Италия след дузпи и останаха втори.

В първите минути белгийците владееха повече топката, а французите разчитаха предимно на контраатаки. След четвърт час игра Еден Азар се измъкна зад бранителите на Франция и шутира опасно, но топката премина на сантиметри покрай гредата. Пет минути преди почивката Мбапе намери в коридор Бенжемен Павар, който излезе сам срещу Куртоа, спасил удара от близка дистанция на защитника.

Малко след подновяване на играта Ромелу Лукаку засече с глава центриране на Аксел Витсел и прати топката над вратата, а две минути след това Компани блокира удар на Оливие Жиру в наказателното поле и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение в 51-ата минута от Гризман топката стигна до Самюел Юмтити, който изпревари Маруан Фелайни и с глава вкара за 1:0. Четири минути по-късно Мбапе изведе с пета прекрасно Жиру, който в последния момент бе блокиран с шпагат на Муса Дембеле.

Постепенно "петлите“ се прибраха в отбрана, а "червените дяволи“ нямаше какво да губят и с всяка изминала минута се опитваха да засилят натиска пред вратата на Лорис. В 65-ата минута  Маруан Фелайни имаше шанс да изравни с глава, но топката премина на сантиметри покрай гредата. След още десетина минути Кевин де Бройне шутира от границата на наказателното поле над вратата, а в 81-ата минута Аксел Витсел отправи силен удар от далечна дистанция и Лорис отрази с вещина.

Белгийците не стигнаха до попадение в шестте минути добавеното време и в крайна сметка Франция се класира за финала. В неделя петлите ще спорят за титлата с Англия или Хърватия, а загубилият този сблъсък ще играе срещу "червените дяволи" в мача за третото място в събота.

Франция - Белгия 1:0

1:0 Самюел Юмтити (51)

Още по темата: общо новини по темата: 36
16.07.2018
15.07.2018
12.07.2018
11.07.2018
10.07.2018
10.07.2018
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
"Комодор"-Варна: Показахме, че сме готови да влезем в първата четворка
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: