Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
43 състезатели продължават във Втория тур на Балетната Олимпиада във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:31 / 20.07.2018Коментари (0)1271
©
43 състезатели от 15 страни продължават във Втория тур на Международния балетен конкурс Варна 2018. От тях 18 са в Младша възраст, а 25 – в Старша. Сред тях са и трима участници от България, които с артистичност и свой почерк в танца успяха да спечелят вниманието на международното жури, водено от легендарния проф. Владимир Василиев.

18-годишният Георги Капитански игра вариация от Класическо  па-де-дьо на Обер в последната състезателна вечер на Първи тур и е сред състезателите, които продължават. На сцената на Летния театър ще видим отново и артистите от Националния ни балет Джон Абенанти и София Цуцакова, които блеснаха с уверено и професионално представяне на па-де-дьо на Търговеца и Робинята от балета "Корсар“ на Адам.

Във Втория тур по регламент класически образци и съвременна хореография ще покажат представители на Белгия, Бразилия, Канада, Аржентина, Франция, САЩ, Унгария, Португалия, Япония, Китай, Германия, Великобритания, Чешката република, Италия. Най-много са представителите на Корея, чиято група от самото начало е най-голяма.

Вторият тур започва в емблематичния Летен театър на Варна на 21 юли, събота, от 21 ч. и ще продължи до 24 юли.

Вълнуващ момент за публика и участници беше финалът на първи тур, когато балетни почитатели имаха възможност да стъпят на сцената на Балетната Олимпиада, за да си направят снимки за спомен. Артистичният хепънинг е по идея на организаторите от Фондация "Международен балетен конкурс Варна“. С много ентусиазъм зрители и участници се снимаха с флаговете на своите държави, а бъдещи балерини и балетисти опитаха първи пируети пред камерите на майките си. Участниците в емоционалната акция първо внимателно почистиха следите от дъжда от обувките си, за да предпазят специалния под  Harlequin, на който танцуват кандидатите.

Междувременно в Зала "Хореография“ на Двореца на културата и спорта продължават занятията от  програмата на съпътстващата  Балетната Олимпиада  Международна лятна балетна академия с над 100 участници.

В продажба са билетите за всички конкурсни вечери. Цените на билетите за Втори тур започват от 10 лв, за Трети тур от 18 лв., а за двете Гала вечери – от 25 лв. 

Международният балетен конкурс Варна е основан е през 1964 г. и е Първият в света балетен конкурс. Организира се от фондация “Международен балетен конкурс Варна", съорганизатор е Община Варна. Форумът се провежда с подкрепата на Министерството на културата на Република България. Патрон на 28-то издание е председателят на Народното събрание на Република България госпожа Цвета Караянчева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: