Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Голям финал на Международната школа за театър и руски език в "Камчия"
Автор: Екип Varna24.bg 16:44 / 30.07.2018Коментари (0)1564
©
В киноконцертната зала "Радуга“ на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия“ участниците в Международната школа за театър и руски език "Театрална ваканция – "Камчия 2018“ представиха своето прекрасно заключително представление, резултат от двуседмичната им работа.

За втора поредна година "Камчия“ е домакин на Международната школа, която се провежда с подкрепата на Фонд "Русский мир“ и с консултациите и подкрепата на Съюза на театралните дейци на Русия. В нея участват талантливи млади артисти на възраст от 3 до 18 г., от 12 държави, които са с руски корени. Децата изучават чуждия език с формите на театъра. През тази година направлението Руски език се води от проф. Елизавета Хамраева – декан на Факултета за чужденци към Московския държавен педагогически университет, а направлението театър – от проф. Максим Михайлов – преподавател в театралната академия на Сакт Петербург. Занятията се провеждат в пет групи. Новост в проекта е групата за ранно развитие – за деца от 2 до 6 години, които работят заедно с родителите си, а ръководител е директорът на Училището за допълнително образование в Барселона Елена Рут. Децата са в прекрасната обстановка на вилно селище "Пирин“ в "Камчия“, което е създадено специално за семеен отдих. Друго ново направление са мастър класовете на известни режисьори, които те водят заедно с трупите си. През тази година това е Анжелика Валериевна и театър "Театралика“ от руския град Саратов, които показват процеса на работа – изключително важен както за участниците, така и за режисьорите на детските театри зад граница. Един от основните моменти на проекта е съхраняването и изучаването на руския език, чрез формите на театъра.

"Искам да благодаря на целия екип на "Камчия“, за високия професионализъм и изключителното отношение, с което подхожда към значимостта ни проекта“, каза по време на церемонията по закриване Людмила Дробич - ръководител на проекта и създател на театър "Апрелик“ във Франция. Тя благодари на Фонд "Русский мир“, Съюза на театралните дейци на Русия и СОК "Камчия“ с подкрепата, на които проектът се осъществява за втора поредна година.

От името на СОК "Камчия“ бяха връчени благодарствени грамоти на ръководителите на школите, взели участие в "Театрална ваканция - "Камчия“ 2018“ – проф. Елизавета Хамраева, проф. Максим Михайлов, Елена Рут и Анжелика Валериевна. Грамота за специален принос в съхраняването и изучаването на руския език, получи основателят и ръководител на проекта – Людмила Дробич.

Прекрасното "дипломно“ представление започна с два видеоклипа, заснети от участниците и показващи резултатите от мастър-класовете по руски език, водени от проф. Елизавета Хамраева. Талантливите възпитаници на школата бяха използвали уникалната природа на "Камчия“ за декор на руска народна приказка. Публиката имаше възможността да се наслади на театрални постановки, подготвени от участниците в Академията. Сърцата на зрителите бяха пленени от младшата група с ръководител проф. Максим Михайлов, която изигра постановката "Крокодил“. Децата от академията бяха подготвили много песни и танци. Публиката стана на крака при изпълнението на известната руска песен "Позови меня“, изпълнена от прекрасната Виктория от гр. Варна.

В края на спектакъла възпитаниците на Международната школа поздравиха всички гости на комплекса с песента "Златна Камчия“. "Силно се надявам следващата година да проведем школата отново тук, в "Камчия“, при нашите прекрасни приятели“, допълни Людмила Дробич.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: