Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (7)
Бойни изкуства и бойни спортове в уникална комбинация край морето
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 01.08.2018Коментари (0)3531
Именити инструктори по бойни изкуства, треньори с богат опит в бойните спортове, световни и европейски шампиони и медалисти от различни състезания, както и участници от няколко държави се събират на летен лагер в края на август в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия“. Идеята и организацията е на майстор Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до), международен инструктор и международен съдия по таекуон-до, създател на столичния ABC FIGHT CLUB.

Освен него, в Камчия своя опит в тренировъчните и състезателните зали по бойни спортове ще споделят още Палми Ранчев (бокс и кик бокс), световната и европейска шампионка Недялка Бачева (таекуон-до), вицепрезидентът на Федерацията по руски ръкопашен бой Сергей Полунин (Система Полунин). Очакват се участници освен от България още от Англия, Русия и др.

За трета поредна година ABC FIGHT CLUB провежда летния си лагер в уникалното спортно съоръжение на северното Черноморие. Различното тази година е присъствието на емблематични представители на бойните изкуства у нас и съчетаването на физически и психически занимания в различните стилове. Именно постоянният обмен на информация, практическата работа и непрекъснатото усъвършенстване стоят в основата на уникалната методика за тренировки и подготовка, която се е доказала в продължение на десетилетия.

В основата и остава корейското бойно изкуство таекуон-до, където клубът спазва практиката да се тренира не само в залите, а и на открито сред природата. С целенасочените тренировки на майстор Красимир Гергинов в един от разделите на таекуон-до – самоотбрана (хосинсул), все повече от участниците в лагерите работят не само върху чисто спортни и физически аспекти, а и над различни психологически умения. За него заниманията с бойните изкуства са начин на живот, а не само тренировки за лятото или модерно увлечение.

Практическите физически и психически занимания на лагера, обогатени с философията на бойните изкуства, спомагат за изграждането на редца личностни качества. Тяхната цел е да създават предпоставки за здравословен начин на живот, повече дисциплина, мотивация и удовлетвореност в спорта и личния живот. 

За постигане на прецизната техника на таекуон-до (където са и най-многобройните участници на лагера), се разчита на световната и европейска шампионка Недялка Бачева. Тя има богат опит в работата с различни възрасти и нива, както и разнообразен подход към иначе традиционните тренировки по таекуон-до. Наред с тях измисля и много състезателни игри и надпревари, полезни за изграждането на спортни качества у най-малките.

Свои виждания за съвременния бокс и кик бокс ще сподели и известния наш треньор Палми Ранчев. Той също е минал през няколко бойни изкуства (включително има и II дан по таекуон-до) и до днес се интересува от постоянен обмен на най-новото в бойните спортове не само като техника, а и като стратегия, тактика, психология. Новото на лагера този път ще бъдат разнообразните спаринг партньори за тренировките, съобразени с възрастта и нивото на участниците, както и работата върху изграждане на собствен боен стил, както за професионалисти, така и за любители.

За първи път гост на лагера в Камчия ще бъде и Сергей Полунин, чиято Система "Полунин“ за работа с тялото и съзнанието в последните няколко години добива все по-голяма популярност. Редица елементи от нея допълват и спомагат за познанията върху физическите и психологически качества на хората и за изграждането на активен и здравословен начин на живот.

Още по темата: общо новини по темата: 66
05.05.2020
27.04.2020
27.04.2020
22.04.2020
15.04.2020
20.02.2020
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: