Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Министър Кралев участва в награждаването на победителите от плувния маратон "Галата – Варна“
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 05.08.2018Коментари (0)1740
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в награждаването на победителите в 78-ото издание на плувния маратон “Галата-Варна". И при мъжетe, и при жените първите места бяха заети от представители на Варна - Арсений Бекетов спечели при мъжете с време 51,24 мин, а Василики Кадоглу при дамите с 55,50 мин. Бакетов получи и купата на името на легендарния плувец Добри Динев. При мъжете челната тройка допълниха Йордан Янчев и Никола Саботинов, а при жените – Филотея Димитрова и София Найденова. Участниците преплуваха 4500 метра от нос Галата до Втора буна.

Маратонът Галата – Варна е най-старото плувно състезание у нас. Той се провежда всяка година от 1939-а насам, като старт няма единствено през 1944 г. В тазгодишното издание на надпреварата  стартираха 310 плувци, сред които представители на Русия, Белгия, Украйна, Сърбия, Франция, Канада и Австралия.

"Това е едно от емблематичните състезания за Варна. Като бивш лекоатлет и фен на леката атлетика много ми се иска варненският лекоатлетически маратон някой ден да стигне славата на плувния. Радващо е, че има толкова много участници и се вижда съживяване в плувания спорт. Щастлив съм, че днес победиха варненци. Радвам се за Василики, която работи изключително усърдно с майка си през последните години и ще представлява България на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Има всички шансове да вземе квота и за Олимпийските игри в Токио. С Арсений имам по-специална връзка. Много се гордея, че това момче, което е руснак, но от много малък живее във Варна, защитава успешно честта на България“, каза Кралев.

Натурализираният Арсений Бекетов в момента е един от най-перспективните ни млади спортисти.

"Нашата политика е да даваме гражданство на талантливи млади състезатели, които имат възможност дълго време да защитават българските цветове. Арсений е емблематичен пример в тази насока, защото в момента е най-добрият ни състезател в маратонските дистанции в открити води“, заяви Кралев и допълни, че според него Бакетов може да вземе олимпийска квота за Игрите в Токио през 2020 г.

Министърът даде пример и със състезателката по художествена гимнастика при девойките от руски произход Анна Келман, която на последното Европейско първенство спечели бронз отборно заедно с женския ни ансамбъл, Татяна Воложанина и Елизабет Йовчева.

"Служебният кабинет отказа да й даде паспорт. Трябваше наново да извървим цялата процедура. Но когато си отстояваме каузите, когато сме прави, всичко си идва по местата“, каза Кралев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: