Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Любовен триъгълник издънил престъпната схема на Митьо Очите
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 10.08.2018Коментари (0)4734
©
Любовен триъгълник е издънил престъпната схема на Димитър Желязкова – Очите и бандата му. Това стана ясно в апелативния спецсъд. Скандал между един от основните играчи в структурата Иван Пишиев и бившата му приятелка Радина Мъглова провокирал 32-годишната жена да даде показания срещу групата, пише в. Телеграф.

"Аз съм живяла с Иван Пишиев. Всички се страхуваха от Иван, той не можеше да овладее гнева си. Аз имам подадена жалба срещу него, той ме биеше, той ме тормозеше", призна преди време Радина Мъглова.

Според адвоката на Пишиев Емил Милев, който е бивш прокурор, клиентът му е имал връзка с Мъглова и майка й Румяна Черкезова, докато работел като погребален агент при тях.                               

След като развалили отношенията си, двете жени решили да си отмъстят и дали показания срещу него, натопявайки бандата на Очите, че е свързана с палежите на погребални бюра и катафалки. Според прокуратурата Пишиев е изпълнител, а ръководител е Йордан Въчев – Ларша. Адвокатът му Димитър Марковски пък изтъкна, че Ларша е висшист и не би се занимавал с престъпна дейност. По време на заседанието стана ясно още, че по разпореждане на Димитър Желязков - Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в Слънчев бряг, като за изпълнението на задачата си Карен Ованесян получил 250 лева. 

Вчера спецсъдът потвърди задържането на петима от хората на несебърския бос. Иван Пишиев, Радослав Николов-Рачо, Иван Найденов, Йордан Въчев-Ларжа и Венцислав Христов - Лавацата обжалваха задържането си пред магистратите. Петимата са обвинени, че са част от бандата за изнудване, рекет и палежи на Очите. Ованесян разказал пред разследващите, че човек на име Юмер му дал парите и туба бензин и му казал: "Отивай и си върши работата!". Основната задача на бандата на Очите била да завземе и всички погребални агенции в града.

Адвокатите на обвинените заявиха, че показанията на свидетелите звучат като художествена измислица. Повечето от разпитаните говорели за събития от 2000-2002 г. Рачо е отговарял за вендинг автоматите в Бургаско. Той събирал такса "спокойствие" от собственици на подобни машини. Лавацата имал връзки с улични дилъри, на които продавал амфетамини. Парите от дрогата отчитал на Очите, прие съдът. Йордан Въчев се водил като лейтенант на Очите и ако станело така, че несебърският бос влезе в затвора, Въчев щял да заеме мястото му в бандата. За петия - Иван Найденов, съдът не намери доказателства за участие в групата на Очите, но откри данни, че той е подпалил казино в Слънчев бряг.



Още по темата: общо новини по темата: 47
24.06.2021 »
18.06.2021 »
13.07.2020 »
08.07.2020 »
17.02.2020 »
06.02.2020 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: