Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кулинарен арт фест обогатява културната програма на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:05 / 13.08.2018Коментари (0)1778
©
От 29 август до 2 септември 2018 във Варна ще се проведе първото издание на фестивала "Кино и храна“. Заради него морската ни столица ще се превърне във вкусна и забавна арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи и фенове на вкусната храна. Всичко това ще бъде гарнирано с много кулинарни демонстрации, вкусни дегустации, вълнуващи срещи, акустични концерти и лятно кино.

"Идеята на фестивала е да комбинира различни изкуства през призмата на кулинарията. Артисти ще пеят, музиканти ще готвят, автори на книги ще демонстрират на живо готварските си умения, ТВ лица ще се срещнат с почитателите си, както и най-доброто от световното кино, инспирирано от храната, ще покажем в петте фестивални дни." – споделя организаторът на фестивала "Кино и храна“ Николай Тодоров.

Поканени са част от най-актуалните кулинарни блогъри в България, сред които Адриана Гюзелева, Люси Евтимова, Станка Стоянова, Карина Попова, Таня Донева, Софи Йотова и други. Авторите на книги за здравословно хранене Кристина Тужарова, Здравка Максурова и Биляна Йотовска също са част от гостите. Всеки един от участниците има свой кулинарен стил, но всички са обединени около идеята, че здравословната храна е  неустоимо вкусна, интересна и полезна.

Тъй като кулинарната култура и изграждането на здравословни навици се възпитава в човек още от малък, специално внимание ще обърнем и на децата с редица детски кулинарни демонстрации и работилници. Погрижили сме се да се забавляват и с детското шоу на Бате Енчо, което за фестивала ни ще се превърне в японско детско шоу!

Един от специалните гости на фестивала е Катето Евро, която ще ни докаже, че артистът е артист не само на сцената, като ни сготви свое любимо ястие и ни представи книгата си "Тетрадка за рецепти и спомени“. А издателство SMART BOOKS ще посвети In Memoriam модул на Антъни  Бурдейн – ресторантьор и кулинар, чрез който стотици хиляди преоткриха света чрез храната.

И понеже градското пространство не може без музика, ще го озвучим с разнообразни концерти във вечерните часове. На сцената ще се качат  P.I.F., Миленита, Del Padre, Филип Аврамов и групата му Джинджифил, любимката на варненската публика Polina, младата street изпълнителка Kopriva, Дея и Теодора. А DJ PAELLA ни е подготвил интересна демонстрация, по време на която ще видим как може да се готви и миксира едновременно! Димо от P.I.F. също е замислил да сложи престилката и да ни сготви любимите си талиатели малко преди да се качи на сцената.

Всяка фестивална вечер ще завърши подобаващо с кулинарен филм, прожектиран на голям екран под открито небе.

През цялото време във фестивалната зона ще работи и STREET FOOD MARKET. Над 10 от най-популярните заведения и готвачи във Варна ще готвят на живо и ще представят уникалните си рецепти на гладните посетители. Освен набиращите популярност авторски сандвичи и бургери, феновете на вкусната храна ще могат да опитат и различни интернационални кухни, над 10 вида бира, бутикови вина и разхлаждащи летни коктейли.

Фестивалът е с вход свободен, с работно време от 11:00 до 23:00 ч

Цялата програма на фестивала "Кино и храна“ може да видите тук - https://kinoihrana.liatnokino.com/category/програмата а фестивалната зона ще бъде разположена пред Аквариума във Варна.

Проектът се осъществява с подкрепата на фонд "Култура“ към Община Варна и е част от платформата Лятно кино.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: