Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Открита тренировка по австралийски футбол във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 14.08.2018Коментари (0)1530
©
Варна ще е домакин на втората в България учебна сесия по австралийски футбол. Събитието е по инициатива на AFL Fans Bulgaria и идва по-малко от месец след успеха откритата транировка в София в края на юли. Варненци ще могат да се докоснат до магията на любимата игра на Зеления континент на 19. август от 17:00 часа на стадион "Владислав Варненчик“.

Откритият урок ще бъде изнесен от членове на неформалното ози рулс общество у нас, като главен треньор отново ще бъде бившият исландски национал Йон Зофониашон, който е с корени във Варна и от няколко години живее в Морската столица. В ролята на негов помощник, както и в София, ще влязе съоснователят на групата Атанас Кирачин, който е роден във Варна. След края на тренировката участниците в нея ще се включат в двустранна игра с ограничен контакт.

Публиката ще може да се забавлява с музика от Австралия и бира в ръка. Изготвени са и книжки с полезна информация за спорта, споделят организаторите.

Участниците в събитието ще бъдат облагодетелствани да се учат да ритат овалната топка за ози рулс със специална тренировъчна Sherrin Precision, предоставена на организаторите от ръководния орган на този спорт в Европа AFL Europe благодарение на техния спонсор Telstra.

Учебната сесия е отворена за всички без значение от възраст, пол и предишен опит в сходни споротве, като целта е всеки да има възможността да се докосне до магията на ози рулс, заявяват от AFL Fans Bulgaria като поясняват, че на непълнолетни и малолетни може да бъде отказано участие в двустранната игра от съображения за тяхната сигурност.

Ози рулс или фути, както още е известен австралийският футбол, е контактен отборен спорт с топка. Играе се от 2 отбора с по 18 играчи на терена и 4 резерви. Целта им е да отбележат гол – топката да премине между двете вътрешни греди след удар с крак. Голът носи 6 точки, а ако топката премине между вътрешна и външна греда се отсъжда бихайнд, носещ 1 точка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: