Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Трима тарикати, спестили крупни суми от данъци, отиват на съд във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 24.08.2018Коментари (1)1834
©
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд са предадени Красен Ж., Кирил Ж. и Теодор А.  Прокуратурата обвинява и тримата в избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери чрез подаване на неверни декларации в НАП и приспадане на ДДС при изкупуване на зърно. За всеки от подсъдимите укритите данъчни задължения са различни.

За Кирил Ж. те са в размер на 826 577 лева, като престъплението по член 255 от НК е извършено два и повече пъти. За Красен Ж. дължимото към държавния бюджет е в размер на 281 909 лева, а за подсъдимият Теодор, който действал като пълномощник на фирмата на брат си в изкупуване на зърно – сумата е в размер на близо 104 000 лева. 

И тримата подсъдими се занимавали с изкупуване на зърно от нерегистрирани по ДДС земеделски производители. Фирмата на брата на Теодор, на която той бил пълномощник, била сред доставчиците на зърно за един от най-големите  световни търговци на зърно в света. Малко преди зърновозите да влязат в пристанището за разтоварване, първоначално издадените товарителници били подменяни. В тях се вписвали различни пунктове за товарене и различни изпращачи на регистрирани по ДДС търговци с цел теглене на ДДС.

Красен и Кирил ще отговарят пред съда и за изпиране на пари, придобити от престъпна дейност, а именно укрити данъчни задължения и неправомерно теглен ДДС.

Сумите са теглени от две банки чрез подставени лица, а дружествата, чрез които се изкупувало зърно в престъпната схема, били регистрирани на наркозависими или психично болни хора, някой от които дори с наложени ограничителни мерки.

Припомняме, че на 15 октомври 2012 год. на паркинга на ресторант "Старо село“ във Варна е спрян от полицейски служители автомобил "Фолксваген". Освен водача в автомобила пътувал и подсъдимият Красен Ж. При претърсването на автомобила и обиска на подсъдимия Красен Ж. са намерени и иззети 575 425 лв., екземпляри от платежните нареждания за извършени същия ден банкови трансакции и разписки за извършени тегления в брой, печати и фактури на някои от използваните в схемата търговски дружества, номера на банкови сметки на търговски дружества, адреси и кодове за достъп до електронната поща на различни търговски дружества и др. Недалеч от този автомобил е задържан и втори - "Ауди А8“, в който пътувал свидетел по настоящото дело. В него са намерени и иззети 34 220 лв. в пачки със слепки на банка, в която били извършвани плащанията, тегленията и нарежданията на парите.

Предстои делото срещу тримата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.08.2018 г.
0
 
 
Недейте така с тия преувеличени пари - забрави ли са хората -прошка му е майката - и друг път няма да правят така.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: